Hava Durumu

Davutoğlu'ndan 'paralel' talimatı: 'Taviz yok'

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirilen 'Paralel Devlet Yapılanması ile Mücadele Koordinasyon Toplantısı' sona erdi. Davutoğlu, paralel devlet yapılanması ile mücadelede taviz verilmemesi konusunda talimat verdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 18:44
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 18:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Davutoğlu'ndan 'paralel' talimatı: 'Taviz yok'
Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen 'Paralel Devlet Yapılanması ile Mücadele Koordinasyon Toplantısı' sona erdi. Yaklaşık 3,5 saat süren toplantıya Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Maliye Bakanı Naci Ağbal ile MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ve ilgili bürokratlar katıldı.

Paralel devlet yapılanması ile mücadele, MGK, Bakanlar Kurulu ve güvenlik toplantılarının en önemli gündem  maddelerinden birisini oluşturuyor.

Terörle mücadele kapsamında güvenlik toplantılarında da paralel yapının bölgedeki unsurların bu mücadeleye verdikleri zarar ele alınıyordu. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu, Milli Güvenlik Kurulu, Bakanlar Kurulu ve güvenlik toplantılarındaki talimatlarını ele almak için koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi.

TAVİZ YOK TALİMATI

Toplantıda, paralel devlet yapılanmasının kara para aklama ve illegal para trafiği detaylı bir şekilde ele alındı. Daha önce alınmış kararlar ışığında gelinen durum da masaya yatırıldı. Başbakan Davutoğlu, toplantıya katılan isimlere paralel devlet yapılanması ile mücadelede hiçbir taviz verilmemesi konusunda talimat verdi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.