Hava Durumu

Davutoğlu son anda vazgeçti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul-İzmir karayolu yolculuğunu 3.5 saate indirecek Gebze-Orhangazi- İzmir Otoyolu’nun en önemli geçiş güzergahı İzmit Körfez Geçişi Köprüsü’nün son halini görmek için Dilovası’nda yapacağı incelemeyi son anda iptal etti. Başbakanı bekleyen Kocaeli’ndeki protokol üyeleri teknelerle Körfez’e açılarak köprü inşaat çalışmalarını inceledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2014 18:41
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2014 18:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Davutoğlu son anda vazgeçti
DİLOVASI KÖPRÜSÜ’NÜ İNCELEMEKTEN SON ANDA VAZGEÇTİ  

İstanbul- İzmir karayolu yolculuğunu 3.5 saate indireceği gibi TEM, D-100 ve E-130 karayollarındaki trafiği de büyük ölçüde rahatlatacak otoyolun en önemli geçiş güzergahlarından 2 bin 682 metre uzunluğundaki Körfez Köprüsü inşaatı da devam ediyor. Bugün resmi program dışında Körfez Geçiş Köprüsündeki çalışmaları inceleyeceği belirtilen Başbakan Davutoğlu için Dilovası’nda önlemler alındı. Dilovası Belediyesi’ne ait temizlik araçları başbakanın helikopterinin ineceği alanda temizlik yaptı. 

Dilovası TEM girişinde başlayan önlemler Başbakan Davutoğlu’nun inceleme yapılacağı Dilburnu’na kadar ulaşım kontrollü yapıldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçe belediye başkanları ve daire müdürleri sahilde başbakanın gelişini bekledi. Yaklaşık 1 saat burada bekleyen kent protokolü son anda Başbakanın gelmeyeceği haberi üzerine kendileri teknelerle Körfez’e açılıp köprünün ayaklarını yakından inceledi.

"SİZİ TEST EDECEĞİM"

Avrasya Tüneli’nde incelemeler yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, proje hakkında bilgi verdi. Ağustos 2017'de açılması planlanan tünelin açılış tarihinin 2016 yılının sonuna çekildiğini belirten Davutoğlu, basın mensuplarına açıklama yaptıktan sonra yapım işlerini üstlenen Koreli ortak firmanın yetkilileri ile de 'Türkçe' pazarlığı yaptı. İngilizce olarak geçen konuşmada ''You should learn Turkish'' (Türkçe öğrenmelisiniz) dediği yetkiliden ''Öğreniyorum'' cevabını alan Davutoğlu, ''Proje tamamlandığında sizi test edeceğim'' dedi. İkili arasında geçen bu diyalog da katılımcıları gülümsetti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Avrasya Tüneli şantiyesinde incelemelerde bulundu.     
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.