Hava Durumu

Dayakçı belediye başkanına hapis

Van'ın Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer, "personelini dövdüğü" iddiasıyla 3 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2012 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2012 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dayakçı belediye başkanına hapis
Mahkeme ayrıca Sezer'in mahkum olduğu hapis cezasının infazını tamamlayana kadar tüm kamu hizmetlerinden ve özel hizmetlerden yoksun bırakılmasına karar verdi.

Gevaş Belediyesi'nde işçi olarak çalışan İsa Gültepe, geçen yıl aralarında yaşanan bir tartışmadan dolayı Belediye Başkanı Nazmi Sezer tarafından darp edildiği suçlamasıyla Van Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak şikayetçi oldu. Başkan Sezer ile Gültepe'nin birbirlerinden şikayetçi olması üzerine Van 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan dava tamamlandı. Başkan Sezer'in katılmadığı davanın 4. duruşmasında, mahkeme heyeti belediyede işçi olarak çalışan İsa Gültepe'nin beraatına karar verirken, Belediye Başkanı Nazmi Sezer'e yüzde 65 ortopedik özürlü ve aynı zamanda epilepsi hastası olan Gültepe'yi dövmekten 4 ay hapis cezası verdi. Sezer, cezası duruşmalardaki iyi hali nedeniyle Yargıtay'a temyiz yolu açık olmak üzere TCK'nun 62 maddesi gereğince 1/6 oranında indirilerek 3 ay 10 gün hapse mahkum edildi.

Mahkeme, daha önce aynı suçtan mahkum olan Sezer'e verilen kısa süreli cezanın tekrar işlemeyeceği konusunda kanat getirmeyerek CMK'nun 231. maddesi uyarınca hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi. Sanığın cezasının özgü infaz rejimine göre çektirilmesine ve cezanın infazından sonra 1 yıl denetimli serbestlik tedbirinin uygulanmasına da karar veren mahkeme, ayrıca Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer'in Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden veya devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum veya kuruluşlarca verilen, atama veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten, seçme ve seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan, vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasi tüzel kişiliklerin yöneticisi veya deneticisi olmaktan, bir kamu kurumun veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının iznine tabi bir meslek veya sanatı kendi sorumluluğu altında serbest meslek erbabı veya tacir olarak icra etmekten, mahkum olduğu hapis cezasının infazı tamamlanıncaya kadar yoksun bırakılmasına karar verdi.

Öte yandan mahkeme giderleri olarak 96 Lira 70 kuruşun sanıktan alınarak hazineye verilmesi kararlaştırıldı.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.