Hava Durumu

Dayakçı kocaya linç girişimi

Adana'da, kendisinden ayrılmak isteyen eşini darp edip balkondan aşağı atmaya çalışan kocayı, mahalleli kadın ve erkekler linç etmek istedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2013 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2013 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dayakçı kocaya linç girişimi

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Çukurova ilçesine bağlı Toros Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Nagihan Ö.'nün (31), bundan 11 yıl önce evlendiği kişiden bir çocuğu oldu. Ancak eşinden sürekli şiddet gördüğü için 3 yıl önce boşandı. Genç kadın boşandıktan sonra Can Ö. isimli bir kişiyle tanışarak, 2 yıl önce evlenmeye karar verdi. Ancak Nagihan Ö., evlendikten sonra ikinci kocasıyla, işi olmadığı için sürekli tartışmaya başladı ve kocası da kendisine şiddet uygulamaya başladı. Her gün dayak yediği için artık dayanamaz hale gelen kadın, eşinden boşanmak istediğini söyledi.

Ancak Can Ö., eşinin kendisinden ayrılmasına izin vermeyeceğini söyledi. Bu süre içinde de kocası tarafından şiddet görmeye devam eden kadın, bugün evi terk etme kararı alarak bavulunu hazırladı. Bavulu görünce çılgına dönen koca ise, Nagihan Ö.'yü darp etmeye başladı. Kadının çığlıkları üzerine mahalleli ve apartman sakinleri dışarı çıkarak hemen polisi aradı. Bir süre sonra kadın ve kocası da balkona çıkarken, Can Ö., eşini balkondan aşağı atmaya çalıştı. Bunu gören mahalleli kocaya aşağıdan taş atarak, kadını aşağı atmasını engelledi.

Can Ö. içeri kaçarken, bu esnada sinir krizi geçiren kadın da kendini aşağı atmak istedi ancak, komşuları bunun da önüne geçti. Eve girip kadını kurtarmak isteyen mahalleli, Can Ö.'nün kapıyı kilitlemesi nedeniyle içeri giremedi. Olay yerine gelen polis ekipleri de kocanın kapıyı açması için çağrıda bulundu ancak kapı açılmayınca, çilingirle kapı açılıp, koca etkisiz hale getirildi. Genç kadın burnuna aldığı yumruk ile yaralanırken, yaşadığı olaydan dolayı şoka girdiği için ambulansla Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Nagihan Ö.'nün hayati tehlikesinin olmadığı öğrenilirken, psikolojik tedavi altına alındı. Kadının kurtarılmasının ardından kocası kelepçelenerek, polis tarafından aşağı indirildi. Bu sırada aşağıda toplanan özellikle kadın mahalle sakinleri Can Ö.'ye tepki göstererek, linç etmek istedi. Bir kadın, polis aracına giren kocaya vurmak isterken, ekipler tarafından engellendi. Bir erkek vatandaş da polis aracının kapısını açıp kocayı darp etmek isteyince, yine polis tarafından engellendi. Polis ekipleri, mahallelinin linç girişiminde bulunmak istemesi üzerine hemen şahsı Fatih Polis Merkezi'ne götürdü.

Olaya tanık olan mahalleli, Can Ö.'nün eşini sürekli dövdüğünü, karı kocanın her zaman kavga ettiğini, kavga sebebinin kocanın işsiz olmasından kaynaklandığını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.