Hava Durumu

Dayanışma şehri Yıldırım

Sosyal hizmetleriyle farkını ortaya koyan Yıldırım Belediyesi, ihtiyaç sahiplerinin dertlerine derman oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2018 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2018 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dayanışma şehri Yıldırım

Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile ilçede ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım ediliyor. Müdürlük bünyesinde hayata geçirilen 'Yıldırım sosyal kart' uygulamasıyla 2014 yılından bugüne kadar, anlaşmalı market zincirlerinde geçerli olan alışveriş kartlarından 64 bin adet teslim edilerek ihtiyaçlara anında cevap verildi. Yıldırım Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne yapılan müracaatlarının değerlendirilmesi sonucunda tespit edilen ihtiyaç sahipleri, teslim aldıkları kart ile alışverişte dilediği gıda maddesini alabiliyor.
Yıldırım Paylaşım Atölyesi, gönüllü bağışçıların kullanılabilir durumdaki eşyalarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Yıldırım Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri Yine 2014 yılından bugüne kadar bin 100 ev eşyası ve 12 bin adet giysiyi vatandaşlara ulaştırdı. Aynı zaman zarfında 13 bin kırtasiye yardımı yapılırken, soğuk kış günlerini dayanışma duygularıyla ısıtmak için 545 adet soba dağıtımı yapıldı. Toplumun kültürünü ve değerlerini gelecek kuşaklara taşımak adına çalışmalar da yapan Yıldırım Belediyesi, bu kapsamda maddi durumu iyi olmayan ailelerden bin 853 çocuğu sünnet ettirdi.
Öncelikli hedeflerinden birisinin Yıldırım'ı dayanışma, paylaşma ve kardeşlik şehri haline getirmek olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Millet olarak bizi güçlü kılan en önemli hasletlerimiz, dayanışma ve paylaşma duygularımızdır. Bizler 'komşusu aç iken tok uyuyan bizden değildir' emrini şiar edinen bir itikadın mirasçılarıyız. Dolayısıyla tarihimizin ve kültürümüzün bize yüklediği sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken de en önemli kıssasımız; ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi rencide etmemek. Bir taraftan insanlarımızın eksiklerini gidermeye çalışırken, diğer taraftan da toplumdaki dayanışma ve kardeşlik duygusunu pekiştiriyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.