Hava Durumu

DEAŞ'tan böyle kaçtılar

Irak'ın Musul kentini terör örgütü DEAŞ'tan temizlemek için başlatılan operasyon aylardır sürüyor. Iraklı güçler şehrin batısında ilerleyişine devam ederken, DEAŞ'ın kontrolü altındaki bölgelerden kaçan insanlar Irak askerlerinin elindeki bölgelere sığınıyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2017 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2017 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
DEAŞ'tan böyle kaçtılar

Ocak ayında yaklaşık 100 günlük operasyonun ardından Musul'un doğusu tamamen Iraklı güçlerin eline geçmiş ve örgütten temizlenmişti.

19 Şubat'ta başlatılan yeni saldırı ile Musul'un batısı için harekete geçildi.Iraklı güçler şehrin batısında ilerleyişini sürdürürken, örgütün batıdan son çıkışı olan 'Suriye Kapısı'nı da ele geçirmişti.

Şehirde çatışmaların şiddeti artarken, DEAŞ'ın elindeki bölgelerden canlarını kurtarmak için kaçan insanlar ise Irak özel kuvvetlerinin kontrolündeki bölgelere geçiyor.Fakat geçişler yoğun güvenlik önlemleri altında yapılıyor. Iraklı güçler, DEAŞ'ın elindeki bölgelerden geçen kişilerin üstünde intihar kemeri olup olmadığını kontrol ediyor.

Çok sayıda Iraklı'nın ise örgütün kontrolündeki bölgelerden ağlayarak kaçtığı görüldü.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Musul'un batısındaki çatışmalar nedeniyle 45 binden fazla sivilin bölgeyi terk ettiğini açıkladı. Bu rakam Ekim ayından beri 200 bini aştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.