Hava Durumu

Deli bal iki kişiyi zehirledi: 1 ölü

İzmir'de, az yendiğinde şifa, çok yendiğinde ise zehirlenmeye sebep olan "deli bal" yiyen yaşlı çift zehirlendi. Hastaneye kaldırılan 73 yaşındaki Çetin Işık hayatını kaybederken 74 yaşındaki eşi Nazik Işık'ın yoğun bakımda tedavisi sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2013 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2013 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Deli bal iki kişiyi zehirledi: 1 ölü

Evde bulunan kavanozdaki balı yiyen Işık çifti zehirlendi. Hastaneye kaldırılan Çetin Işık, bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Eşininse hayati tehlikesinin bulunduğu, halen yoğum bakımda olduğu öğrenildi.

Evdeki deli balı, oğullarının kanser olan eşinin tedavisi amacıyla aldığı, bundan haberi olmayan yaşlı çiftin, çok az yenmesi gereken balı fazla miktarda yediği için zehirlendiği iddia edildi.

Hayatını kaybeden Çetin Işık'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere Balıkesir'e gönderildi.Özellikle Karadeniz Bölgesi'nde, 800 metre yükseklikteki ormanlık alanlarda doğal olarak bulunan, literatürdeki adı 'rhododendron pontica' olan ve halk arasında 'dağ gülü' adlı bitkinin nektarından üretilen deli balın, bir çay kaşığından fazla yenmesi zehirlenmeye sebep olabiliyor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.