Hava Durumu

Demirtaş meydanına ilk kazma vuruldu

Osmangazi Belediyesi tarafından Demirtaş’ta 15 bin metrekare alan üzerine yapılacak meydan için kamulaştırılan binaların yıkılmasına başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2012 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2012 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Demirtaş meydanına ilk kazma vuruldu
Osmangazi Belediyesi tarafından Demirtaş’ta 15 bin metrekare alan üzerine yapılacak meydan için kamulaştırılan binaların yıkılmasına başlandı. Osmangazi belediye Başkanı Mustafa Dündar, tepeden tırnağa yenilenecek meydan ile bölgenin önemli cazibe merkezi olacağını söyledi.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ile birlikte Demirtaş’ta vatandaşlara yeni meydan düzenlemesi hakkında bilgi verdi. Dündar, 2 milyon TL harcanan kamulaştırılan binaların yıkımına da start verdi. Osmangazi Belediyesi olarak bu dönem daha yaşanabilir bir şehir için imalatlar gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Dündar, “Bugün Demirtaş’tayız. Yeni meydan düzenlemesi yapıyoruz. Çok daha geniş bir meydan oluşuyor. Değişik bir yapılaşma içerisine gireceğiz. Burada 2 milyon liralık kamulaştırma yaptık. Yeni meydanda belediye hizmet binasının yanı sıra OSMEK Kurs Merkezi, ticari alanlar, katlı otopark ve düğün salonu olan bir bina yapacağız. Eski belediye binalarını yıkacağız. Mevcut caminin yerini değiştireceğiz. Yeni cami yaparak eskisini kaldıracağız. Meydanı daha geniş bir hale getireceğiz” dedi.
Demirtaş’ın kaçak yapılaşmanın olmadığı bir bölge olduğunun altını çizen Başkan Dündar, Demirtaş’ın bundan sonraki süreçte planlı yapılaşması ve meydanı ile modern şehrin kendisini göstereceği bir yer olacağını ifade etti. Hızlı bir şekilde düzenlemeleri tamamlayarak Demirtaşlıların hizmetine sunacaklarınında altını çizen Başkan Dündar, katkısı olan herkese teşekkür etti.
Başkan Dündar ve AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın meydanda vatandaşlarla buluştuktan sonra mevcut belediye binasının arkasında kalan ve kamulaştırması tamamlanan binanın yıkımına start verdi. Dündar ve Yalçın, daha sonra birlikte Demirtaş pazarını gezip vatandaşlarla sohbet etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.