Hava Durumu

Demokratik Gelişim Partisi kuruldu

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, kuruluş çalışmaları tamamlanan Demokratik Gelişim Partisi'ni (DGP) bir otelde düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2014 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2014 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Demokratik Gelişim Partisi kuruldu
Amblemi el olan DGP'nin tüzüğünü de açıklayan İdris Bal toplantı sonrası parti üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bal, daha önce parti kurma çalışmalarında sıkıntı yaşadıklarını ifade etmişti.

AK Parti'den istifa eden Bal, düzenlediği bir basın toplantısında partileşme konusunda uzun süredir çalışmalarının olduğunu belirtmiş, 1,5 - 2 yıllık bir istişare sürecini yaşadıklarını söylemişti.

BU ADIMI ATMA SEBEBİMİZ...

Bal, Ankara'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, partisi hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin en büyük sorununun demokrasi eksikliği ve hukuksuzluk olduğunu öne süren Bal, "Zaten hukuksuzluk, kural tanımamazlık, devlet gelenekleri ile oynama, kutuplaşma, yalan ve iftira terörü, silahlı terör bizim varlık sebebimiz ve bu adımı atma sebebimizdir" dedi.

PARTİNİN LOGOSU

Bal, partinin logosunun kırmızı renk içinde yer alan beyaz bir el olduğunu söyledi. Cesur insanlarla yola çıktıklarını ve bu süreç içinde yaptıkları her toplantının takip edildiğini, görüştükleri dernek ve vakıf başkanlarının korkutulduğunu iddia eden Bal, "Tren kalkmıştır, bu tren farklı duraklarda duracaktır. Tüm cesur insanları, sağcısıyla solcusuyla demokrasiye inanan insanları, yalan iftira karşısında ben de varım diyen insanları, delikanlıları, cesur hanımefendileri, beyefendileri aramıza, buraya davet ediyoruz" diye konuştu.

Demokrasi ve hukuk flaması altında yola devam edeceklerini anlatan Bal, milli değerlere saygılı olduklarını ve kutuplaşma peşinde olmadıklarını söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.