Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deniz altında dev doğal gaz köprüsü

Türkiye'nin stratejik önemine katkıda bulunacak TürkAkım doğal gaz boru hattının deniz altındaki kısmı tamamlandı. 31.5 milyar metreküp Rus doğal gazını Türkiye ve Avrupa'ya taşıyacak hat için yapılacak törene Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus lider Putin katılacak.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2018 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2018 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Deniz altında dev doğal gaz köprüsü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i bugün deniz kısmının tamamlanması töreninde bir araya getirecek olan TürkAkım doğal gaz boru hattı, iki ülke arasında sembolik bir öneme de sahip.

TEMELLERİ 4 YIL ÖNCE ATILDI

Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un haberine göre; Temelleri 4 yıl önce atılan TürkAkım, uçak krizinin ardından Rusya ile Türkiye arasında mutabakata bağlanan ilk konu olmuş ve iki ülke arasındaki normalleşmesinin simgesi haline gelmişti.

Her şey Güney Akım projesinin siyasi sebeplerle rafa kalkmasının ardından Rusya'nın, yeni bir hat için arayışa girmesiyle başladı. Aralık 2014'te Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ankara'da Tayyip Erdoğan'ı ziyareti sonrasında Putin, sürpriz şekilde yeni projeyi açıkladı. Putin, Avrupa Birliği'ne (AB) rest çekerek Güney Akım Projesi'nden vazgeçtiklerini açıklarken, Avrupa'ya ulaşacak alternatif bir doğal gaz hattını dünyaya duyurdu.

Türkiye'den geçecek hat için Rus basınının koyduğu isim, boru hattının resmi ismi oldu. Ruslar proje için, Türkish Stream (TürkAkım) ifadesinin kısaltmasından bir de logo yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.