Hava Durumu

Deniz Genç de 14’ünde vuruldu

Gazi Mahallesi’nde önceki gün yapılan operasyon sırasında başından yaralanan Deniz Genç ameliyat edildi. Polisin attığı gaz fişeğiyle yaralandığı iddia edilen Deniz’in kafatasındaki kırık bölgeden alınan parçalar geçici olarak karnına yerleştirildi.14 yaşındaki ortaokul öğrencisinin nasıl vurulduğu araştırılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2015 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2015 10:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Deniz Genç de 14’ünde vuruldu
Gazi Mahallesi’ne önceki gün düzenlenen polis operasyonu sırasında, ortaokul son sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Deniz Genç başından yaralandı. Kulağının arkasına aldığı darbe sonucu kafatasında kırık meydana gelen Deniz ameliyata alındı. Başından alınan kemikler geçici olarak karnına konuldu. Ailesi ve avukatları Deniz’in başına polisin attığı gaz fişeğinin isabet ettiğini iddia etti. 

Deniz Genç’in tedavi gördüğü Gaziosmanpaşa’daki Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ailesi ve avukatları basın açıklaması düzenledi. Deniz’in arkadaşları da hastane önünde nöbete başladı. Deniz’in üvey babası Fırat Türkeş şunları söyledi: “Saraylarımız olmadığı için taksiyle hastaneye geldik. Geldiğimizde hastanede yapılan zorlukların, yaşı küçüktür diye, öldürmeyi düşündükleri için, ne kadar geç kalırsa o kadar izi kalır diye hastane personeli yardımcı olmamıştır. Küçük çocuğu vuran bir polis, böyle bir yasanın arkasına saklanarak da küçücük çocuklarımızı vurarak bizi zor durumda bırakıyorlar. Şu an yoğun bakımdan normal odaya alındı. Sağlığı iyi ama tehlikesi devam ediyor. Şu an konuşabiliyor ve bizleri tanıyabiliyor. Sol kulağının arka bölgesinden vurulmuş. O kemikleri alınarak karnına koymuşlar. Ameliyatı 1.5 saat sürdü. Okuldan çıkarak gitmiş, haberimiz yoktu. Sırt çantası sırtındaydı. İçini de açabilirsiniz. Örgütsel doküman falan bir şeyimiz yok bizim. Demokratik haklarını kullanmışlar. Bu ülke hepimizin.”

MOBESE GÖRÜNTÜSÜ VAR

Deniz’in ailesinin avukatı Özgür Yılmaz ise şunları söyledi: “Görgü tanığı var. Hedef gözeterek atmışlar. Deniz’in vurulduğu yerde inceleme yaptık. MOBESE görüntüsü var. Sonra görmedik, etmedik demesinler. Savcılığa da başvurup gereğini yapacağız. Hastaneye geldiğinde bilinci açıktı. Sanırım bu nedenle hemen müdahale etmediler. Sonrasında Deniz kusmaya başladıktan bir süre sonra müdahale edildi. Geldikten yaklaşık 1.5 saat sonra tedavisi başlayabildi. Bu işlerde acil davranılmasının önemini biliyoruz. Daha önce de Berkin’imize aynısı olmuştu. Biz bunlarla uğraşırken bir yandan da polisle uğraşmak zorunda kaldık. Ameliyathanenin kapısında beklerken polisler coplarla hastaneye girdi.”

BEN DE MAHALLENİN ÇOCUĞUYUM

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen de hastane önünde aileye destek oldu. Sevigen, “Bu çocuklar sahipsiz değil. Ben de o mahallenin çocuğu olarak hiç kimse bunları sahipsiz görmesin. Buradaki insanlar da eşit vatandaş olarak demokratik haklarını kullanmak istiyorlar. Laf söylese ne olacak, küfür etse ne olacak, sarılsa ne olacak? İlle de vurup öldürmek, yerlerde sürüklemek, dövmek mi lazım? Gazi Mahallesi’nde oturanlara bakış açısını değiştirsin hükümet. Herkes gibi vergimizi veriyoruz, askere gidiyoruz. ” 

Polis, Deniz’in Halk Cephesi’nin çağrısı üzerine başka bir ilçeden eylem için bölgeye geldiğinin tespit edildiğini belirterek, vurulmasıyla ilgili araştırma başlatıldığını bildirdi. Yaralanmanın gaz fişeğinden mi yoksa başka bir cisimle mi olduğunun araştırıldığını kaydeden polis, bölgedeki kamera görüntülerinin incelendiğini söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.