Hava Durumu

Deniz Gezmiş'in hiç görülmemiş fotoğrafı yayınlandı

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Arslan, idam edilmelerin 41. yıl dönümünde mezarları başında anıldı. Deniz Gezmiş'in bu güne kadar hiç görülmemiş bir fotoğrafı, Evrensel gazetesinin bugün manşetinde yayınlandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2013 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2013 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Deniz Gezmiş'in hiç görülmemiş fotoğrafı yayınlandı

Evrensel gazetesi Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idamlarının 42. yılında bugüne kadar hiç görülmemiş bir Deniz Gezmiş fotoğrafını manşetten verdi. Fotoğrafta, Deniz Gezmiş ve Cihan Alptekin iki kabadayı ile birlikte görülüyor... Bu kabadayıların aileleri bu fotoğrafı, bütün yasaklara, baskı dönemlerine karşın büyük bir saygıyla saklamış.

Deniz Gezmiş ve arkadaşların Karşıyaka Mezarlığı'nda mezarları başında düzenlenen anma etkinliğine, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütleri ile sendikalar katıldı. Anma törenine katılanlar; Gezmiş, İnan ve Arslan'ın mezarlarına karanfil bırakarak saygı duruşunda bulundu.Anma töreninde konuşan Gezmiş'in kardeşi Bora Gezmiş, "Biz artık 6 Mayıs'ı yas günü olarak anmıyoruz, ağlayan yok, coşku içinde tüm devrimcileri anıyoruz" dedi. Gezmiş, onların diktiği fidanların büyüdüğünü vurgulayarak, "Deniz'i anlatmak mümkün değil. Deniz'i buradaki sevgi anlatıyor" diye konuştu.

Tunceli'nin Hozat ilçe Belediye Başkanı Cevdet Konak'ın arşivinde bulunan Deniz Gezmiş'e fotoğraf şu ana kadar hiçbir yerde yayımlanmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.