Hava Durumu

Deniz uçağı seferlerinde sürpriz gelişme

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul ile Bursa arasını 18 dakikaya indiren ve salı günü hariç her gün 4 uçuş olarak başlatılan deniz uçağı seferleri yoğun talep üzerine 17 Nisan Çarşamba gününden itibaren 6 uçuşa çıkarılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2013 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2013 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Deniz uçağı seferlerinde sürpriz gelişme

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım yatırımları zincirinin en önemli halkalarından biri olan ve İstanbul ile Bursa arasını 18 dakikaya indiren deniz uçağının 1 Nisan’da başlayan yolculu seferleri, büyük ilgi görüyor. Halen salı hariç haftanın her günü Haliç’ten 2, Gemlik’ten 2 olmak üzere günde 4 uçuş gerçekleştiren deniz uçağı, yüzde 100 doluluk oranıyla bugüne kadar yaklaşık 600 yolcu taşıdı. Bursa - İstanbul arasındaki ulaşımda deniz uçağını tercih edenlerin sayısının sürekli artması üzerine Burulaş tarafından, 17 Nisan’dan itibaren sefer seferlerinin da artırılmasına karar verildi.

GÜNDE 6 UÇUŞ YAPILACAK

17 Nisan Çarşamba gününden itibaren başlayacak yeni düzenlemeye göre Haliç’te Kadir Has Üniversitesi Caddesi’ndeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri’nin yanındaki iskeleden sabah 9.00, öğlen 12.15 ve akşam 18.00 saatlerinde deniz uçağı havalanacak. Gemlik limanından uçuş saatleri ise sabah 09.45, öğlen 13.00 ve akşam ise 18.45 olarak belirlendi. Bursa - İstanbul arasında 100 TL bedelle 18 dakikada ulaşım imkanından yararlanmak isteyenler Burulaş’ın www.burulas.com.tr adresli web sitesinden veya 444 99 16 numaralı telefondan biletlerini alabilecekler.

“ZAMANLA YARIŞTA BÜYÜK AVANTAJ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2013 yılının Bursa’da ulaşım çeşitliliğinin yaşandığı bir yıl olduğunu hatırlatarak, deniz otobüsü seferlerinde 100 bin yolcu hedefine yaklaştıklarını, deniz uçağındaki yüzde 100 doluluk oranının da yapılan yatırımların doğruluğunun gösterdiği olduğu söyledi. Günümüzde zamanın en önemli değer olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Gerek işadamlarımız gerekse sık sık İstanbul’a gidip gelmek zorunda olan yöneticilerimiz, işlerini bir gün içinde halledebilmek için zamanla yarışıyordu. Ulaşımda deniz uçağını tercih edenler bu yarışta bir adım öne geçme imkanı buluyor. Talepler üzerine seferler artırıldığı gerektiğinde sefer sayıları daha da artırılabilecek” dedi.
Başkan Altepe, deniz otobüsü ve deniz uçağı seferlerine gösterdikleri ilgi nedeniyle Bursalı ve İstanbullu vatandaşlara teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.