Hava Durumu

Denizle yol birleşti, görenler şaşkına döndü

İstanbul'un çoğu semtinde etkili olan sağnak yağış zaman zaman doluya dönüştü. Yağış başladıktan kısa bir süre sonra trafik yoğunluğu meydana geldi. Meteoroloji yağışların gelecek hafta başına kadar devam edeceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2014 21:54
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2014 21:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Denizle yol birleşti, görenler şaşkına döndü

İstanbul'da etkili olan sağanak, ev ve iş yerlerinde su baskınlarına yol açtı. Kentte akşam saatlerinde şiddetini artıran sağanak ve kısa süreli dolu yağışı, Avrupa yakasında Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Güngören, Bağcılar, Bahçelievler, Küçükçekmece, Eyüp ve Sultangazi; Anadolu yakasında Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye, Ataşehir ilçelerinde etkili oldu.

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, gök gürültülü sağanak yağışların bugün yurdun büyük bölümünde (Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun güney kesimleri dışında yurt genelinde) etkisini sürdürmesi; yarın yağışlı sistemin doğuya hareket ederek; Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde etkili olduktan sonra yurdu terk etmesi beklendiği, ancak aynı gün akşam saatlerinden itibaren yurdun batı kesimlerinden başlayarak yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi, Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege, Antalya'nın batısı ve Burdur’un sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ankara ve İstanbul’da yarın ara verdikten sonra gelecek hafta başına kadar aralıklarla etkili olması beklenmektedir. Gök gürültülü sağanak yağışların Çarşamba gününden itibaren önümüzdeki hafta başına kadar yurdun güneydoğu kesimleri dışında yurt genelinde etkili olmaya devam etmesi beklendiği belirtildi.

Hava şartlarının sebep olabileceği riskler (Yıldırım, dolu, su baskınları ve ani sel, kısa süreli fırtına vb.) sebebiyle vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye edildi.

SU BASKINLARI MEYDANA GELDİ

Yağış nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerinde, su baskınları meydana geldi.

Yağmur sularının taşıdığı çöpler, Ataşehir Örnek Mahallesi'nden geçen Kurbağalıdere üzerindeki köprülerin altını tıkadı. Bu nedenle dereden taşan sular, çevredeki evlerde su baskınlarına yol açtı. Üsküdar'da ise şiddetli yağış sebebiyle bazı vatandaşlar, yağmur sularının oluşturduğu akıntıdan kurtulmak için yoğun çaba harcadı.

Üsküdar'da bugün çekilen bu fotoğraf 'Deniz yol ile birleşti' yorumlarına neden oldu.

 İSTANBUL'DA DOLU YAĞDI

İSTANBUL’un bazı semtlerinde akşam saatlerinde etkili yağış görüldü. Gök gürültüsünün eşlik ettiği yağış zaman zaman doluya dönüştü.

Bağcılar ve çevresinde saat 16.40 sıralarında başlayan sağanak yağış halen devam ediyor. Yağışın sürdüğü anlarda trafikte de sıkışmalar gözlendi.

AMBULANS YOLDA KALDI

Sağanak yağış Anadolu Yakası’nda da etkili oldu. Batı Ataşehir’de tıkanan rögarlar nedeniyle biriken su yolları kapladı. Göreve giden bir ambulans ile 2 servis minibüsü ve çok sayıda araç mahsur kaldı. İş makinesinin çalışması sonucu sular çekilirken, mahsur kalanlar da kendi imkanlarıyla kurtuldu.

20.40 itibariyle İstanbul'daki trafiğin durumu.(Anlık takip için görsele tıklayın)

 YAĞIŞ BAZI SEMTLERDE DEVAM EDİYOR

İstanbul'un bazı semtlerinde akşam saatlerinde etkili yağış görüldü. Gök gürültüsünün eşlik ettiği yağış zaman zaman doluya dönüştü.

Bağcılar ve çevresinde saat 16.40 sıralarında başlayan sağanak yağış halen devam ediyor. Yağışın sürdüğü anlarda trafikte de sıkışmalar gözlendi.

Bağcılar Kemalpaşa Mahallesi, Mehmet Akif Bulvarı'ndaki rögarlar dolu ve ardından başlayan sağanak yağışın ardından taştı.

Tavukçu Deresi'nin yanında bulunan mazgalın da tıkanmasının ardından, yol göle döndü. Yolda uzun araç kuyrukları oluşurken, bazı sürücüler ara sokaklara girerek trafikten kurtulmaya çalıştı.

Yoldaki su birikintisi yüzünden yayalar da karşıdan karşıya geçmekte zorluk çekti.

Bağcılar Belediyesi'ne ait bir kepçe de derenin etrafındaki beton bariyeleri kırarak, suyun dereye akmasını sağladı.

Gaziosmanpaşa'da, yaklaşık 15 dakika aralıksız süren yağış nedeniyle yol üzerindeki bazı rögarlar taştı. Vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yağmurdan kaçan vatandaşlar, Gaziosmanpaşa'da bulunan bir alışveriş merkezine sığındı. Sağanak yağmur, kısa süre sonra yerini doluya bıraktı. Bazıları şiddetli doludan başlarını tutarak korunmaya çalıştı. Yağmur ve dolu nedeniyle trafikte de yoğunluk yaşandı.

E-5'te yağmur trafiği

İstanbul'un birçok yerinde etkili olan dolu ve sağanak yağış trafiği de olumsuz etkiledi. Akşam saatlerinde zaten sıkışık olan trafik, yağış nedeniyle yer yer durma noktasına geldi. E-5 Karayolu'nda uzun araç kuyrukları oluşurken, metrobüs duraklarındaki yoğunluk dikkat çekti.

Otogar yolunu su bastı

Sağanak yağış sonrası, Esenler'deki Büyük İstanbul Otogarı'na giden yolları su bastı. Bazı yolcular, otobüslerden inerek yaya olarak otogara yürüdü.

Otogar'ın kuzey girişinde rögarın taşması sonucu yol su altında kaldı. Şehirlerarası otobüsler otogara doğru güçlükle ilerlerken, bazı yolcular da araçlardan inerek yaya olarak yürüdü. Yağış sonrası yolun bazı bölümleri balçık altında kalırken, bazı otomobillerin içini de çamur kapladı.

İZMİR'DE DE ETKİLİ OLUYOR

Sağanak yağış İzmir'de de etkili oluyor. İzmir'de şehir merkezinde öğleden sonra başlayan sağanak yağmur,günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Ayrıca yer yer dolu da yağdı. Alsancak Garı kavşağı ve Cumhuriyet Bulvarı başta olmak üzere önemli geçiş noktalarında su birikintileri oluştu. Yağmura dışarıda yakalananlar zor anlar yaşarken trafikte de zaman zaman aksamalar görüldü.

İzmir Valiliği'nden yapılan sağanak yağış uyarısında ise şu ifadelere yer verildi:

"Meteoroloji'den alınan bilgiye göre yapılan son analizler ve değerlendirmeler ışığında Çanakkale'nin güney ve doğu kesimleri (Ayvacık, Çan, Yenice ve Biga), Manisa ve İzmir'in kuzeybatı kesimleri (Aliağa, Dikili, Bergama, Soma, Kırkağaç) ile Balıkesir genelinde ve İzmir ve Manisa merkez ilçelerinde (İzmir ve Manisa merkez, Urla, Karaburun, Mordoğan, Güzelbahçe, Çiğli, Karşıyaka, Foça, Menemen, Kemalpaşa, Bornova, Saruhanlı, Kırıkağaç, Gölmarmara, Gördes) kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, sel, yıldırım, ulaşımda aksamalar) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

BOLU'DA DA SAĞANAK VAR

Bolu'da da 25 dakikada metrekareye 10.02 kilogram yağmur düştü. Suyla kaplı yollarda araçlar yavaş ilerlemek zorunda kaldı. Bugün saat 14.45 sıralarında başlayan yağmur kent genelinde etkili oldu.

Yağmura hazırlıksız yakalananlar saçakların altına ve alışveriş merkezlerine girerek yağmurun dinmesini bekledi. Yollar yağmur sularıyla kaplanırken, sürücüler suyla kaplı yollarda yavaş ilerlemek zorunda kaldılar.

Meteoroloji de uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de kuvvetli yağış uyarısı yaparak, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

Meteoroloji’den konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey ve batı kesimlerinde görülen yağışların bu gece Adana'nın kuzey ve doğusu, Osmaniye çevreleri, Hatay'ın kıyı kesimleri ile yarın Marmara Bölgesi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Adana ve Osmaniye çevreleri, Hatay, Yozgat'ın güney ve doğusu, Niğde, Sivas, Kayseri ve Çankırı çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.