Hava Durumu

Deprem bölgesinden ürküten görüntü

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından Tuzla köyünde yıkılan bir evin bulunduğu yerden sıcak kaynak suyu akmaya başladı. Kaynayan sıcak suyun soğuk hava ile birleşmesi üzerine oluşan buhar tabakası yüzeyden havaya doğru yükselirken, ortaya ilginç görüntüler çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2017 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2017 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Deprem bölgesinden ürküten görüntü

Çanakkale'de bir haftadır deprem fırtınasının sürdüğü Ayvacık İlçesi'nde, valilik kriz merkezi hasar bilançosunu açıkladı. Buna göre depremde, 480 yıkılmış ve ağır hasarlı konut olmak üzere toplam 954 yapıda zarar tespit edildi. Korku içindeki vatandaşlar ağır kış koşullarıyla da mücadele ediyor. Hava sıcaklığının 1 dereceye kadar düştüğü bölgede bazen hafif kar yağışı görülüyor.

Ayvacık İlçesi'nde 6 Şubat'ta başlayan deprem fırtınasında şu ana kadar 1000'e yakın sarsıntı meydana geldi. 5'i 5 ve üzeri büyüklükte, 11'i ise 4 ve üzeri büyüklükteki depremler, kent sakinlerini korkutuyor. Ayvacık İlçesi'nin Yukarıköy Köyü başta olmak üzere toplam 24 yerleşim biriminde 480 yıkılmış ve ağır hasarlı konut, 392'si hasarlı konut, 1'i ağır hasarlı kaplıca, 6'sı ağır hasarlı cami, 75'i ağır hasarlı ahır ve dam olmak üzere toplam 954 yapıda zarar tespit edildi. Sarsıntılar sırasında 8 kişi de hafif yaralandı. Tarım İl Müdürlüğü'nce yapılan tespitlerde ise 18 küçükbaş ve 1 büyük baş hayvanın telef olduğu belirlendi.

KONTEYNERLER KURULDU

İyileştirme çalışmaları kapsamında AFAD Başkanlığı ve Kızılay'dan 478 çadır, 3972 battaniye, 200 yatak, 500 katalitik soba, 5 şapkalı soba ve 500 aile mutfak seti ile 8 seyyar tuvalet kuruldu. AFAD Başkanlığından bölgeye intikal eden 500 yaşam konteyneri kurularak depremzedeler yerleştirildi. Konteyner sayısının 700'e çıkarılması planlandığı açıklandı. Kızılay tarafından ise 28 personelle 14 köye 4 bin kişilik kahvaltı, öğlen yemeği ve akşam yemeği, bir sabit, bir mobil araçla dağıtımı gerçekleştiriliyor. Ayrıca gün içinde sıcak çay ve çorba servisi yapılıyor.

SOĞUKLA DA MÜCADELE

Depremin ilk gününden bu yana en ağrı kış koşulları ise bugün yaşanıyor. Hava sıcaklığı 1 dereceye kadar düşen bölgede, aralıklarla hafif kar yağışı görülüyor. Deprem fobisi nedeniyle konteyner ve çadırlara bile girmekten korkan köylüler dışarıda yaktıkları ateşlerin etrafına toplanarak ısınıyor.

DEPREMDE YIKILAN EVİN BULUNDUĞU YERDEN KAYNAK SUYU ÇIKTI

Alınan bilgiye göre, ilki 6 Şubat'ta meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede meydana gelen sarsıntılar sürüyor. Depremlerin ardından Ayvacık ilçesine bağlı Tuzla köyünde yıkılan bir evin olduğu yerden sıcak kaynak suyu çıktı. Suyun çıktığı alanın çevresi tel örgüyle kapatılırken, üzerine "Dikkat sıcak su" yazılı levha yerleştirildi. Köy halkından Hasan Çeldir, gazetecilere yaptığı açıklamada, böyle bir olayın köylerinde daha önce yaşanmadığını söyledi. Sıcak suyun depremden sonra çıktığını anlatan Çeldir, "Daha 2 gün öncesine kadar bu kadar kaynar su çıkmıyordu. Şimdi 3-4 yerden su çıkıyor. Buralarda yoktu, üst taraflarda vardı, biliyorduk. Büyük ihtimalle depremden sonra bu sıcak suyun bu bölgeden çıktığını düşünüyorum" diye konuştu.

ÜRKÜTEN GÖRÜNTÜ

Kaynayan sıcak suyun soğuk hava ile birleşmesi üzerine oluşan buhar tabakası yüzeyden havaya doğru yükselirken, ortaya ilginç görüntüler çıkardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.