Hava Durumu

Derceye giren projeler ödüllendirildi

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliği ile düzenlenen Bursa Bilim Şenliği 2012 sona erdi. Merinos Parkında gerçekleştirilen şenlik sonunda alanlarında dereceye giren projeler ödüllendirildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2012 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2012 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Derceye giren projeler ödüllendirildi

Merinos Parkı bilim tutkunlarını ağırladı. Birbirinden ilginç projeler 2 gün boyunca görücüye çıktı. Gülsar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 3 yıldır düzenledikleri şenliğin bu yıl Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla genişletildiğini söyledi. Şenlikte emeği geçenlere teşekkür eden Gülsar, “Bu etkinlikte hedefimiz çocuklarımızın bilime olan ilgisini arttırmak ve bilimsel araştırma yöntemleri hakkında farkındalıklarını geliştirmekti. Bu tür organizasyonların çocuklarımızda bilimsel düşünce bilincinin gelişmesine ve kalıcı öğrenmeye destek vereceğine inanıyorum” dedi.
Geleneksel hale gelen şenliğin her geçen yıl artan bir katılımla devam ettiğini belirten Gülsar, “Organizasyon gereği katılanlar arasında bir derecelendirme yapıldı. Ancak burada önemli olan bu şenliğe katılmaktır. Bizler için buraya katılan tüm öğrencilerimiz başarılı olmuştur. Şenliğe katılan öğrencilerimizi ve onlara rehberlik eden idareci ve öğretmenleri yürekten kutluyorum” dedi.

ATEŞ DÜŞÜREN YELEK BİRİNCİ OLDU
Bilim Şenliğinde 4 ve 5. sınıflarda Matematik alanında Osmangazi Kamil Tolon Bilim Sanat Merkezi “Geometri Çemberi” projesiyle; Fen ve Teknoloji alanında Mudanya Özel Emine Örnek İÖO “Çift Çatılı Ekonomik Ev” projesiyle; Sosyal Bilgiler alanında İnegöl 100. Yıl İÖO “Katlanıp Kurulabilen Ev” projesiyle birinci olma başarısı gösterdi. 6, 7 ve 8. sınıflarda ise Matematik alanında Mudanya Özel Emine Örnek İÖO “Köşegen Üçgenler” projesiyle; Fen ve Teknoloji alanında Osmangazi Kamil Tolon Bilim Sanat Merkezi “ Onun Adı Domates” projesiyle; Sosyal Bilgiler alanında Nilüfer Vahide Aktuğ İÖO “Demokrasi Parkı” projesiyle; Teknoloji Tasarım alanında Nilüfer Öğretmen Hasan Güney İÖO “Ateş Düşüren Yelek” projesiyle birinci oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.