Hava Durumu

Derste gülen öğrencisini dövdü

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde 8'inci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Deniz S., güldüğü için beden eğitimi öğretmeni tarafından dövüldüğünü ileri sürdü. Öğrenciye hastanede 10 günlük 'iş göremez' raporu verilirken, babası Hakan B. öğretmen hakkında şikayetçi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2013 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2013 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Derste gülen öğrencisini dövdü

Olay dün İnönü Ortaokulu'nda meydana geldi. Deniz S., teneffüs zili çalınca sınıftan çıktıklarında, kız öğrencilerin kavgasını gördüğünü söyledi. Kızların kavgadan sonra okul müdürüne şikayete gittiği sırada gülmeye başladığını anlatan Deniz S., "O sırada beden eğitimi öğretmenim Hakan B. koşarak geldi ve beni boğazımdan tuttu, başıma vurmaya başladı. Sonra beni müdür yardımcısının odasına götürdü. Orada da beni yumrukladı" dedi.

Okulda yediği dayaktan sonra oğlunun hastanelik olduğunu ileri süren baba Mehmet S. ise öğretmen Hakan B. hakkında şikayetçi olduğunu belirterek, okulun güvenlik kamerası bulunduğunu ve suçu olanın cezasını çekmesini istediğini söyledi. Okul yöneticilerine de tepki gösteren baba Mehmet S., şöyle konuştu:

"İşyerinde çalışırken telefon geldi. Eşim oğlumun hastanede olduğunu söyledi. Hemen hastaneye gittim ve oğlumun öğretmeni tarafından dövüldüğünü öğrendim. Polise giderek şikayetçi oldum. Neden kimse müdahale etmemiş? Ya benim çocuğum beyin kanamasından ölseydi, ya bir şey olsaydı? Polise şikayete gittiğimde, polis arkadaşlar isim olarak bu öğretmeni tanıdıklarını ve daha önce de buna benzer olay olduğunu ama şikayetçi olunmadığını söyledi. 'Çocuğum o okulda okuyor, ileride sıkıntı yaşar' mantığı ile kimse şikayet etmiyor. Fakat ben şikayetçiyim. Müdür yardımcısı aradı, 'Gelin görüşelim, anlaşalım' dedi. 'Benim çocuğumu sizin odanızda dövüyorlar müdahale ettiniz mi hocam?' dedim. Bana 'Ben ayırdım' dedi. 'Bir tarafta 13 yaşında bir çocuk, diğer tarafta 35 yaşında bir adam, bunları mı ayırdınız?' dedim. Ben şikayetçi oldum. Ben de çocuğum da öğretmen de kim hatalıysa cezasını çeksin. Öğretmenin de öğrencisini dövmesi suçtur, cezasını çekmesini istiyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.