Hava Durumu

Destan dizisi nerede çekiliyor, hangi dönemi anlatıyor?

Tarihi dizi Destan, oyuncu kadrosu ve çekim yerleriyle dikkatleri üzerine çekti. Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ'a ait; başrollerini Ebru Şahin, Selim Bayraktar ve Edip Tepeli'nin, yönetmenliğini Emir Khalilzadeh'in üstlendiği; senaryosunu Nehir Erdem ile Ayşe Ferda Eryılmaz'ın yazdığı "Destan" dizisi Salı akşamları izleyicilerle buluşuyor. Peki, Destan dizisi nerede çekiliyor, hangi dönemi anlatıyor? İşte Destan dizisinin detayları....

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2021 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2021 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Destan dizisi nerede çekiliyor, hangi dönemi anlatıyor?

Salı akşamları izleyicilerle buluşacak Destan dizisi 8. yüzyılda, Orta Asya'da, İslam'ın henüz kucaklamadığı topraklarda vahşi bir çağın hüküm sürdüğü zamanlarda geçmektedir.

DESTAN KONUSU

Çin sivri dişlerini Türk budununa doğrultmuştur, Rus Varegler, Moğollar, Sogdlar, Persler tuzakta beklemektedir.

Yetmezmiş gibi, aynı kana atam diyen Türk boyları birbirine düşmüştür. İkisi de Türk olan Gök Hanlığı ile Dağ Hanlığı arasında ise çok büyük bir düşmanlık vardır.

Bu siyasi şartlarda, Gök Hanlığı'nın ulu kağanı Alpagu Han, başkaldırmasından kuşkulandığı kardeşi Balamir Yabgu'nun kızını, çolak ve topal oğlu Batuga'ya gelin almaya karar verir.

DESTAN NEREDE ÇEKİLİYOR?

Destan dizisinin çekimlerinin bir kısmı için Beykoz Kundura Fabrikası kullanılırken, çekimlerin büyük bölümü Bozdağ Film Platosu içinde gerçekleştirildi.

Platoda, 20 bin metrekare alanda, döneme ait Asya Türk mimarisine uygun şekilde Gök Hanlığı Sarayı ve bahçeleri inşa edildi. Gök Hanlığı Sarayı dahilinde Beykoz Kundura Fabrikası'nda 4.500 metrekare kapalı alan içerisine saray kabul odası ve hanedan üyeleri için yaşam odaları yer aldı. Bozdağ Film Platosu dahilinde ise 5800 metrekarelik açık platoda 8. yüzyıl bölgenin Türk mimarisi esas alınarak şehir sokakları ve çarşısı yapıldı. Döneme ait 50 çadırlık iki oba 15 bin metrekare üzerine kuruldu. Obalardaki el yapımı çadırlar Türkmenistan'da projeye özel olarak üretildi. Dekorların inşası altı ay sürerken, 287 kişilik sanat ekibi görev aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.