Hava Durumu

Destici: 31 Mart'ta nerede durmuşsak durduğumuz yer orası

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Durduğumuz yer, 31 Mart'ta, 16 Nisan'da, 24 Haziran'da nerede durmuşsak, durduğumuz yer net, orası" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2019 21:17
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2019 21:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Destici: 31 Mart'ta nerede durmuşsak durduğumuz yer orası

BBP lideri Destici, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından Destici Beştepe'de gazetecilere açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede, İstanbul seçimlerinden, terörle mücadeleye, Suriye ve Akdeniz'deki gelişmelerden, S-400 ve F-35 meselelerine kadar konuları ele aldıklarını ifade eden Destici, "Biz 31 Mart'ta yapılan seçimlerde Büyük Birlik Partisi olarak özellikle Doğu ve Güneydoğu'da siyasi bölücülerin elinde olan yerlerde aday çıkarmayarak Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğimizi ifade ettik ve bunu gerçekleştirdik" dedi.

'BUNU YAPANLARA FAYDASI OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM'

Hassasiyetlerinin, devletin ve milletin geleceği olduğunu belirten Destici, "YSK kararları tartışılabilir. Buna saygı duyuyorum. Kimi doğru, yanlış bulabilir. Bizim cephemizden baktığımız zaman YSK nihai karar veren kurumdur. Aksaray'ın Demirci beldesinde bizim kazandığımız beldede mazbata adayımızdan alındı. Şu anda seçimler yenilenecek, biz seçimlerin yenilenmesini kendimiz de orada arzu etmiştik" ifadelerini kullandı.

'ÖCALAN'IN AVUKATLARIYLA GÖRÜŞMESİNİ DOĞRU BULMUYORUM'

BBP'nin kırmızı çizgisini, 'siyasi bölücüler' olarak açıklayan Destici, "BBP'nin yeri siyasi bölücülerin tam karşısıdır. Onlara meydan bırakmamak lazım, fırsat vermemek lazım. Onların bir yerlere sızmasına asla müsaade etmemek, aracı olmamak lazım. Dolayısıyla ben bunu da açıkça ifade ediyorum" dedi. Destici, Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmesi hakkında ise "Bazıları bunu İstanbul seçimleriyle ilgili yorumladı. Ben bunun böyle olmadığını biliyorum. Ama yine de 'doğru mu buluyorsunuz?' diyorsanız, doğru da bulmuyorum. Bunu da açık yüreklilikle ifade ediyorum. Avukatlarıyla görüşmesi demek, Kandil'le, HDP'yle, YPG/PYD ile görüşmesi demek. Bunu asla doğru bulmadığımızı ifade etmek istiyorum. Farklı networkler maalesef bunları geçmişte çözüm sürecinde yaşanan bazı şeyleri tekrar devreye sokmaya çalışıyorlar bunun ülkeye de millete de seçimlere de bir faydası olmadığını, zararı olduğunu düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

'İSTİŞARE ETTİKTEN SONRA AÇIKLAMA YAPACAĞIZ'

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ı destekleyip desteklemeyecekleri sorulan Destici, parti divanı ve MKYK toplantısının ardından İstanbul için açıklama yapacaklarını belirterek, "Durduğumuz yer, 31 Mart'ta, 16 Nisan'da, 24 Haziran'da nerede durmuşsak, durduğumuz yer net, orası. Ama arkadaşlarımızla istişare etmeden açıklama yapmayı doğru bulmuyorum. Kurullarımız var, bu kurullarımızla istişare etikten sonra net açıklamayı yapacağız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.