Hava Durumu

Dev operasyon! 295 TSK mensubu için harekete geçildi

FETÖ soruşturması kapsamında tamamı muvazzaf 295 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu hakkında operasyon başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2019 07:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2019 07:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dev operasyon! 295 TSK mensubu için harekete geçildi

Sabah gazetesinden Nazif Karaman'ın haberine göre, terör örgütü FETÖ'nün mahrem imamları ile ankesörlü telefonlar üzerinden irtibat kurdukları belirlenen tamamı muvazzaf 295 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu hakkında operasyon başlatıldı.

15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içerisine sızmış mensuplarının deşifre edilmesine yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalar kapsamında yeni bir gelişme yaşandı.

SAAT 01.00'DE BAŞLADI

Örgüt içi iletişim için örgüt mensubu asker şahıslardan sorumlu sivil şahısların asker şahıslarla irtibat amacıyla kullandığı kamuya açık büfe, market vb. yerlerde kurulu ankesörlü hatların içeriklerinin incelenmesi suretiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı arasındaki koordineli çalışma sonucu yeni şüpheliler belirlendi.

Başsavcılıkta; 2'si albay, 1'i yarbay ve 8'i binbaşı rütbesinde olan tamamı muvazzaf toplam 295 askeri personel süpheli hakkında saat: 01.00'dan itibaren eş zamanlı olarak uygulanmak üzere gözaltı, yakalama, arama ve el koyma talimatı verildi. Şüphelilerin yakalanması ve gözaltına alınması işlemlerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü¨ Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Mali Suçlarla Mücadele, Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlükleri ekipleri tarafından devam ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.