Hava Durumu

Dev zehir operasyonu! Bir damlası bir fili...

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, yasa dışı yollarla yurda sokulan ve piyasa değeri yaklaşık 1 milyon lirayı bulan 541 tüp kobra zehri ele geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2019 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2019 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dev zehir operasyonu! Bir damlası bir fili...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube ekipleri yurda kaçak yollardan kobra yılanı zehri sokulduğunu tespit edince çalışma başlattı. Güngören Sanayi Mahallesi'nde yer alan ve iş yeri olarak kullanılan bir adrese operasyon düzenlendi.

E.D. ve C.Ç. isimli iki şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında Kaçakçılık Kanunu'na muhalefet gerekçesiyle işlem yapıldı.

Şüpheli şahıslara ait depoda 24'ü kobra zehri olmak üzere 541 cam tüpte toplam 1 milyon lira değerinde yılan zehri ele geçirildi.

Gözaltına alındıktan sonra haklarında işlem yapılan 2 şüphelinin, kobra yılanı zehrini ilaç tedavisi için satmayı planladıkları iddia edildi.

BİRÇOK ALANDA KULLANILIYOR

Yılan zehirleri damar daraltıcı ve kanamayı durdurucu ilaç yapımında, sara hastalığı ile eklem iltihaplanması tedavisinde kullanılabiliyor. Kanser hastalarına verilen kemoterapi ilaçlarının içinde de yılan zehri bulunduğu ifade ediliyor.

Bu haliyle sıvılar içinde en değerlisi olduğu öğrenilen kobra zehrinin, altın madeninden dahi daha değerli ve pahalı olduğu belirtiliyor.

BİR DAMLASI KOCA BİR FİLİ SANİYELER İÇİNDE ÖLDÜRMEYE YETERLİ

Söz konusu zehir türünün tek damlasıyla bir fili saniyeler içinde öldürmeye yettiği vurgulanırken, dünya üzerindeki ikinci derecede etkili zehir olarak biliniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.