Hava Durumu

Devlet Bahçeli'ye özel doğum günü hediyesi!

MHP Lideri Devlet Bahçeli, doğum günü sebebi ile Kazakistan Halter Federasyonu Onursal Başkanı Kayrat Turlıhanov'un kendisine gönderdiği doldurulmuş kurt kafası hediyesini kabul etti. 1 Ocak 1948 yılında Osmaniye'de dünyaya gelen Bahçeli, 71 yaşına girdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2019 19:28
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2019 19:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Devlet Bahçeli'ye özel doğum günü hediyesi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 71 yaşına girdi. MHP Genel Merkezi'nde partililer tarafından kutlamaları kabul eden Bahçeli,Kazakistan Halter Federasyonu Onursal Başkanı Kayrat Turlıhanov'un doldurulmuş kurt kafası hediyesini kabul etti.

BAHÇELİ MECLİS'İN EN YAŞLI ÜÇÜNCÜ İSMİ KONUMUNDA

Siyasi liderler arasında en deneyimli genel başkan unvanına sahip olan 1948 doğumlu Bahçeli, Deniz Baykal ve Durmuş Yılmaz'dan sonra TBMM'nin de en yaşlı üyesi konumunda bulunuyor.

İşte Turlıhanov'un doldurulmuş kurt kafası hediyesi:

DEVLET BAHÇELİ KİMDİR?

Türk ekonomist, siyasetçi, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) genel başkanı ve eski Başbakan yardımcısı. Ülkü Ocakları'nın kurucularından olan Bahçeli, 6 Temmuz 1997 tarihinden beri MHP genel başkanlığı görevini sürdürmektedir. 1999 ve 2001 yılları arasında Bülent Ecevit tarafından kurulan Koalisyon hükümeti'nde başbakan yardımcısı olarak yer almıştır. 2002 Türkiye genel seçimleri hariç 1999 ve 2014 yılları arasında yapılan tüm genel seçimlerde MHP Osmaniye milletvekili olarak meclise girmiştir. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde tekrar MHP Osmaniye milletvekili olarak meclise girmiştir.

Politikaya girmeden önce Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Türk Tarihi ve Dış Politika konularıyla ilgilenen ve bu alanlarda çalışmalar yapan Bahçeli, Alparslan Türkeş'in vefat etmesinin ardından yapılan kongrede MHP Genel Başkanı seçilmiştir. İlk defa 1999 Türkiye genel seçimlerinde MHP Osmaniye milletvekili olarak meclise girmiştir. 2002 Türkiye genel seçimlerinde partisi baraj altında kalınca genel başkanlık görevinden istifa etmiştir fakat 2003 yılında yapılan kongrede genel başkanlığa tekrar seçilmiştir.

KAYNA: HABERLER.COM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.