Hava Durumu

"Devlet eliyle kumar oynatılıyor"

Has Parti Bursa İl Başkanı Ali Mollasalih, yeni Kurumlar Vergisi Genel Tebliği ile şans oyunlarının vergiden muaf tutulduğuna dikkat çekerek, kumarın teşvik edildiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2012 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2012 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Devlet eliyle kumar oynatılıyor"
Birlik Vakfı'na yaptığı ziyarette konuşan Mollasalih, yeni teşvik paketi kapsamındaki değişiklikleri değerlendirerek, 5602 sayılı kanunla şans oyunlarının vergiden muaf tutulduğunu açıkladı. Şans oyunları hasılatından alınan verginin kanun ile yeniden düzenlendiğini açıklayan Mollasalih, bu sayede şans oyunu oynatan şirketlerinin vergiden muaf tutulduğunu belirterek, "Kumarı teşvik eden ve kumar oynatanları mükafatlandıran bu anlayışı çok tehlikeli buluyoruz." şeklinde konuştu.

Adalet ve ahlak kavramlarının göz ardı edildiğini öne süren Mollasalih, devlet eliyle kumar oynatıldığını söyleyerek, bu gidişatı 'tehlikeli' olarak yorumladı.

Mollasalih, açıklamasında, hükümete mevzuatı yeniden düzenleme çağrısında bulunarak, "Şans oyunları her geçen gün büyüyor. Son yıllarda şans oyunları 3 kat arttı. Bu durum, toplumsal huzuru da olumsuz etkiliyor. Bu yanlıştan geri dönün." dedi.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.