Hava Durumu

Devletin tüm bilgileri tek çatıda toplanıyor!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişin ardından Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan devletin tüm kurumlarındaki bilgi ve belgelerin tek çatı altında toplanacağı Devlet Bilgi Koordinasyon Kurulu ve Merkezi'nin çalışma esasları yönetmelikle belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2019 09:05
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2019 09:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Devletin tüm bilgileri tek çatıda toplanıyor!

Cumhurbaşkanlığı'nın, "Devlet Bilgi Koordinasyon Kurulu ve Merkezi Yönetmeliği" dün Resmi Gazete'de yayımlandı. Bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarından bilgileri toplamak, bilgi koordinasyonunu sağlamak üzere oluşturulan Devlet Bilgi Koordinasyon Kurulu'na, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı başkanlık edecek. Kurulda, tüm bakanlar tarafından belirlenecek bakan yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşlarının en üst yöneticileri ve Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürü Yusuf Karaloğlu yer alacak. Bilgi Koordinasyon Kurulu, merkeze düzenli, kesintisiz, hızlı ve güvenilir bilgi akışının sağlanması için gerekli tedbirleri alacak; bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşları arasında bilgi koordinasyonunda tespit edilen eksikliklerin giderilmesini sağlayacak.

Harekât Merkezi

Devlet Koordinasyon Bilgi Merkezi ise, İdari İşler Başkanlığı personeli ile bakanlıklar ve gerekli görülen kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinden oluşacak. Merkez, gerektiğinde Cumhurbaşkanlığı Harekât Merkezi'ne dönüşecek. Merkez, yurt içinde ve yurt dışında meydana gelen siyasi, ekonomik, askeri, sağlık, güvenlik ve benzeri alanlar ile toplumun tamamının veya belli kesimlerinin normal hayat ve faaliyetlerini durduran veya kesintiye uğratan; fiziksel, ekonomik ve sosyal kayıplar doğuran doğal, teknolojik veya insan kaynaklı ve acil müdahaleyi gerektiren acil durumlara ilişkin tüm gelişmeleri takip edecek ve önemli görülenlerin arzını sağlayacak. Kurumlardan merkeze düzenli, kesintisiz, hızlı ve güvenilir bilgi akışı sağlanacak.

7/24 çalışacak

Merkez, tam zamanlı, kesintisiz ve günün 24 saatinde devamlılık gösterecek şekilde çalışacak. Genel Müdür, personel ve temsilcilerden kurum ve olay bazlı çalışma grupları ile konu bazlı ihtisas komisyonları oluşturabilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.