Hava Durumu

Devletin zirvesi Ata'nın huzurunda!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte devlet erkanı Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 81'inci yılında Anıtkabir'de düzenlenen törene katılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2019 09:09
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2019 09:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Devletin zirvesi Ata'nın huzurunda!

Büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 81. yılında tüm yurtta anılıyor.

İlk tören anma törenlerinin merkezi Anıtkabir'de gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet liderleri, kabine üyeleri ve TSK'nın komuta kademesi başta olmak üzere devlet erkanı Aslanlı Yol'dan yürüyerek Anıtkabir'e ulaştı.

Saat 09.05'te mozolenin bulunduğu alanda saygı duruşu yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel deftere "Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" mesajını yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı:

Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, cumhuriyetimizin kurucusu, ilk cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ahirete irtihalinin 81. yılında bir kez da rahmetle yad ediyoruz.

Merhum Atatürk ve silah arkadaşlarıyla bin yıldır bu toprakları bize vatan yapmak için mücadele eden tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıraları milletimizin kalbinde hep yaşayacaktır.

Kendisinin emaneti olarak cumhuriyetimizi ilelebet yaşamak, yaşatmak, geliştirmek, güçlendirmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Ruhu şad olsun...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.