Hava Durumu

Devrim Muhafızları IŞİD'e karşı Irak'ta

Irak'ın Sünni bölgesindeki etkinliğini artıran IŞİD örgütüyle savaşmak üzere 500 kadar İran askerinin Irak'a gittiği, bizzat İranlı yetkililerce doğrulandı.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2014 21:57
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2014 21:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Devrim Muhafızları IŞİD'e karşı Irak'ta

Irak İslam Şam Devleti’nin (IŞİD) Irak’ın ikinci büyük kenti Musul’un denetimini ele geçirmesi ve ülkenin Sünni ağırlıklı kuzey ve doğu bölgelerindeki ilerleyişini sürdürmesi, hem Irak’ta hem de bölge ülkelerdeki Şii nüfusta endişe yaratırken, ‘Tahran’dan Bağdat yönetimine askeri yardım’ iddialarına, bizzat İran yönetimi yetkilerinden doğrulama geldi. Üst düzey bir İranlı güvenlik yetkilisi, CNN International kanalına yaptığı açıklamada, geride kalan birkaç günde Irak’a üç Devrim Muhafızı birliği konuşlandırdıklarını söyledi.

‘İRAN ASKERLERİ DİYALA’DA’

CNN televizyonuna Bağdat’tan konuşan yetkili, Irak’a yaklaşık 500 Devrim Muhafızı askerinin gittiğini ve bu askerlerin güneye doğru ilerlediğini, İran birliklerinin, Diyala vilayetindeki çatışmalarda IŞİD’e karşı Irak ordusuna yardım ettiğini söyledi.

Bağdat’ın 38 kilometre kuzeyinde bulunan Diyala’dan bugün gün boyu çatışma haberleri gelmiş, İran da IŞİD güçlerinin kendi sınırlarına yaklaşması üzerine Irak sınırında teyakkuz durumuna geçmişti.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.