Hava Durumu

Dikkat! Milyonlarca kişiye zam yolu açılabilir

Ankara 8'inci İş Mahkemesi'nde görülen davada, kararın bugün açıklanması bekleniyor. Olumlu bir karar çıkarsa, 2000 ve sonrasında emekli olanlara intibak kapısı açılacak. Yani, milyonlarca kişiye zam yolu açılacak.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2014 08:27
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2014 08:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dikkat! Milyonlarca kişiye zam yolu açılabilir
İntibak isteyen emekliler için umut olan dava İşçi, memur, Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED) tarafından geçen yıl açılmıştı. bugüne kadar 4 duruşma yapıldı. 5'inci duruşma ise bugün yapılacak. Emekliler, intibak davasının Haziran'da görülen 4'üncü duruşmasında kararın açıklanmasını bekliyordu. Ancak bilirkişi raporu yetişmeyince, dava 10 Kasım'a ertelendi. Emekliler, heyecan içinde davaya kilitlendi.
 
EMSAL TEŞKİL EDECEK
 
İMBED Başkanı Hamdi Öz de, bugünkü duruşmada kararın açıklanmasını beklediklerini söyledi. Çıkacak intibak kararının 7.5 milyon emekliyi ilgilendirdiğini kaydeden Öz, "Karar emsal teşkil edecek ve 7.5 milyon emeklinin maaşını etkileyecek. Bundan sonra emekli olanlara da olumlu yansıyacak" diye konuştu. Hamdi Öz, daha önce yaptığı açıklamada da, "Mahkeme olumlu karar verirse tüm emeklilere destek vereceğiz. Emekliler derneğimize başvursunlar. Tek tek davalar açmak yerine, toplu davalar açarak emeklinin işini kolaylaştıracağız" demişti. 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.