Hava Durumu

Dikkat! Yanlış tüketildiğinde zararlı olabiliyor

Yanlış bir şekilde hazırlanıp yendiğinde bazı yiyecekler adeta zehire dönüşebilir. Bazen de bir bitkinin yanlış kısmını yemek ölümle sonuçlanabilir. Bazı yiyecekler, sağlık açısından oldukça büyük bir tehdit oluşturuyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2018 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2018 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dikkat! Yanlış tüketildiğinde zararlı olabiliyor

Doğru hazırlanması halinde tüm gıdalar güvenlidir. Ama bazı durumlarda dikkatsizlikler ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Örneğin ışkın veya yayla muzu adıyla bilinen bitki... Bu bitkinin yaprakları oksalit asit yani etkili bir zehir içeriyor. Yüksek dozda alındığında böbrek yetmezliğine ve hatta ölüme bile yol açabiliyor.

UZUN SÜRE GÜNEŞTE BEKLERSE...

İnsanı hasta edebilecek yaygın gıdalardan biri de patatestir. Örneğin patates uzun süre güneşte bekletildiğinde yeşil bir renk alıp filizlenmeye başlar. Bu sırada solanin adı verilen bir madde ortaya çıkar. Bu madde sinir hücrelerini etkiler. İddiaya göre; yeşil patates yediği için ölenler bile var.

Mürver ağacı meyvesi de yanlış yendiğinde tehlike arz edebilir. Ağacın yaprakları ve gövdesi hidrojen siyanür adında bir madde içerir. Olgunlaşmamış meyvelerde de bu zehirli madde bulunur. Ancak meyve pişirildiğinde bu madde zararsız hale gelir. Ancak bu ağacın olgunlaşmamış meyveleri katiyen yenmemelidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.