Hava Durumu

Dikkat! Yeni pasaportlar yarından itibaren...

Türkiye ile AB arasındaki mutabakat doğrultusunda hazırlanan ve çiplerinde parmak izi verilerini içeren pasaportlar yarından itibaren verilmeye başlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2016 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2016 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dikkat! Yeni pasaportlar yarından itibaren...
Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mutabakat  doğrultusunda hazırlanan ve çiplerinde parmak izi verilerini içeren pasaportlar  yarından itibaren verilmeye başlanacak. 
 
İçişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türkiye ile AB  arasında varılan mutabakata göre,  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Schengen  üyesi ülkelere vizesiz seyahat edebilmesi için şartlardan biri olan AB'ye uyumlu  yeni pasaportlar hazırlandı.
 
Çiplerinde parmak izi verileri içeren pasaportlar 1 Kasım'dan itibaren  verilecek.
 
 AB ile vize muafiyeti çerçevesinde, mevcut pasaportlar, parmak izi  verilerinin yüklü olmaması nedeniyle, AB şartlarına uyumlu değildi. Uygulamaya  konulacak yeni pasaportların hazırlıkları Emniyet Genel Müdürlüğü Pasaport ve  Güvenli Belge Daire Başkanlığınca, 1 Haziran'da tamamlandı. Ancak mevcut  pasaportların tüketilmesi amacıyla uygulama için 1 Kasım tarihi beklendi.
 
Yeni pasaportların çiplerinde, biometrik data ve kişinin parmak izinin  yanı sıra kişiye ait ad, soyad, doğum yeri-tarihi, uyruk, kimlik ve pasaport  numarası, cinsiyet gibi kişisel veriler de bulunacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.