Hava Durumu

Dile getirilemeyen 5 cinsellik sorusu

Cinsellik çoğu toplumda bir tabu. Cinsellik konusunu konuşmak neden bu kadar zordur ki? Çoğumuzun sormak istediği ama nedense çekinip içine attığı cinsellikle ilgili soruları dünyaca ünlü seks gurusu Tracey Cox cevapladı. İşte herkesin utanıp da dile getiremediği 5 cinsellik sorusu.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2020 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2020 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dile getirilemeyen 5 cinsellik sorusu

Cinsellik hakkında konuşmak çoğumuz için biraz utanç verici olabilir. Ancak doğru cevabını bilmediğimiz ve seks hayatımızda sorunların oluşmasına sebep olan birçok problem var.

Dünyanın en iyi seks gurusu Tracey Cox bugüne kadar çiftlerin sormaya utandığı 5 sorunun cevabını açıkladı.

1-Bir erkeğin cinsel organının büyüklüğü ile ne kadar çabuk boşaldığı arasında herhangi bir ilişki var mı?

Ortalamanın altındaki cinsel organ boyuna sahip olan erkekler sadece alay konusu olmakla kalmıyor aynı zamanda kendinden daha büyük organa sahip arkadaşlarından daha hızlı boşalıyor. Aslında tüm cinsel organ boylarının ucunda aynı oranda sinir bulunuyor. Ancak ufak cinsel organa sahip olan erkekler daha küçük alana sahip oldukları için daha da hassaslar. Bu hassasiyet seviyesi de küçük cinsel organa sahip olanların erken boşalmaya eğilimli olduğu anlamına gelir.

2-Bir cinsel ilişkinin süresi ne kadar uzun olmalı?

Bu sorunun farklı bir versiyonu da: Erkekler ne kadar uzun o kadar iyi diye düşünürken kadınlar uzun cinsel ilişkilerden sıkılıyor mu?

Her ne kadar kadınların bir kısmı uzun süren, kesintisiz cinsellikten hoşlansa da çoğunluk hoşlanmıyor. Aynı pozisyonda uzun süren cinsel ilişki sonunda kadınların vajinası kendi doğasından kurumaya başlayacağından cinsellik bir süre sonra kadınlara acı verebiliyor.

Yapılan araştırmalar göz önüne alındığında tercih edilen ortalama cinsel ilişki süresi 5 ile 13 dakika arasındadır.

3-Kocam cinsel organına isim takıyor! Kadınlar vajinasına bir lakap takmıyorsa erkekler neden bir isim takmak zorundalar?

Evet, erkekler cinsel organlarına isim takmaktan çok hoşlanıyor. Bunun nedeni ise kadınlar genellikle değerlerini ilişkilerine, erkekler ise güç, statü, güç ve performans gibi niteliklere dayandırır. Cinsel organın erkeklerin "en yakın" arkadaşı olduğunu düşünürsek, isim takmak onlar için daha samimi olabilir.

4-Orgazm olduğumda başım dönüyor. Sanki oda bir anda dönmeye başlıyor. Hatta bir arkadaşım orgazm olduğunda başının ağrımaya başladığını söyledi, bu normal mi?

Orgazm, uyarılma esnasında genital bölgenize şiddetle pompalanan kanın salınmasıdır. Bu yüzden böyle bir salgı esnasında başınız dönebilir. Bunu birden yataktan kalktığınız an gözleriniz kararıyor ve başınız dönüyor ya onun gibi düşünün.

Orgazm olduktan sonra baş ağrısı çekiyorsanız; araştırmalar, uzun süren cinsellik yerine kısa süren cinsel ilişkilerden sonra baş ağrısı oluşabileceğini gösteriyor. Bu tamamen kandaki basınçla alakalı. Eğer daha yavaştan alıp, boşalmayı denerseniz baş ağrısı gibi problemleri de yaşamaktan kurtulursunuz. Ancak bu durum kendini her cinsel ilişkiden sonra tekrarlamaya başlarsa o zaman doktorunuza başvurmanın vakti demektir.

5-Eski sevgilim orgazm olduğum zamanki surat ifademle o kadar dalga geçti ki şimdi gelecekteki erkek arkadaşımla cinsel ilişkiye girmekten çekiniyorum. Bunu nasıl atlatabilirim?

Bir kere öyle bir sevgili zaten sadece "eski" olmayı hak ediyor. Pek çoğumuz orgazm olduğumuz sırada garip yüz ifadelerine bürünebiliriz. Ama ilişki ne kadar ateşli ve tutkuluysa orgazm o kadar çok dorukta olur. Bunun yüzünden de garip yüz ifadeleri yapmanız çok normal.

İyi bir cinsellik özensiz, ateşli ve son derece terbiyesizdir. Orgazm olurken de kaş çatma, çığlık atma, bademcikleri gösterene kadar ağzını açma. Bunların hepsi çok normal tepkiler. Bazen erkekler kadınların orgazm olmalarını kıskanıyor. Bu yüzden karşıdaki kadın kadar tatmin olmadığı takdirde kıskanıp karşı cinsle dalga geçebiliyor. Onun için orgazm suratı diye bir şey varsa bu asla komik değildir. O an nasıl rahatlıyorsan o şekilde devam etmek şart.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.