Hava Durumu

Dışişleri Bakanı: Esed rejimi durdurulmalı

Esed rejiminin muhalifleri hedef alan saldırılarına da tepki gösteren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Rusya ve İran, Esed rejimini durdurmalı." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2018 10:08
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2018 10:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dışişleri Bakanı: Esed rejimi durdurulmalı

Suriye'nin İdlib kentine Esad rejimi tarafından yapılan hava saldırıları sonrası Türkiye, İran ve Rusya büyükelçilerini Dışişleri Bakanlığı'na çağırmıştı. Sıcak gelişmeleri değerlendiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Rusya ve İran, Esed rejimini durdurmalı." ifadelerini kullandı.

"'BİR ŞEHİR TAMAMINI YOK EDELİM' DİYE BİR ŞEY OLMAZ"

Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Terör gruplarının temizlenmesiyle ilgili önerimizi herkesle paylaştık. Ama 'bir şehirin tamamını bombalayalım, yok edelim' diye bir şey olmaz, rejim bunu yapıyor." dedi.

"RUSYA VE İRAN, ESED REJİMİNİ DURDURMALI"

Çavuşoğlu, "Rejimin garantörü Rusya ve İran. Biz de Moskova'da başlayan süreçte ılımlı muhalefetin garantörü olduk. İran ve Rusya sorumluluğu yerine getirip rejimi durdurmalı. İdlib'e yapılan sadece bir hava saldırısı değil. Rejim içeriye doğru ilerliyor. İşte bu yüzden iki ülkenin, büyükelçilerini çağırıp uyarıda bulunduk." diye konuştu.

RUSYA VE İRAN'IN BÜYÜKELÇİLERİ, DIŞİŞLERİ'NE ÇAĞRILMIŞTI

Suriye'de Esad Rejimi'nin İdlib'teki ateşkes ihlaliyle ilgili Rusya ve İran Büyükelçileri Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı. İhlallere son verilmesi için iki ülkeden Esad Rejimi'ne çağrıda bulunması istendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.