Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dışişleri Bakanlığı'ndan "bayrak" açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Kerkük'te Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağının, hükümet binalarına asılmasının endişeyle karşıladığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2017 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2017 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dışişleri Bakanlığı'ndan "bayrak" açıklaması

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kerkük Vilayet Meclisindeki oylamada, IKBY bayrağının vilayetteki tüm resmi dairelerde Irak bayrağıyla asılmasına ilişkin kararın kabul edilmesinin doğru bulunmadığı ve endişeyle karşılandığı belirtildi.

Açıklamada, şunlara ifadelere yer verildi:

"Vilayet Meclisinin Türkmen ve Arap üyelerinin boykot ettikleri oylamada alınan kararı doğrudan Kerkük'ün ihtilaflı statüsüyle ilgili ve Irak anayasasına aykırı tek taraflı bir tasarruf olarak değerlendiriyoruz. Farklı kimliklere mensup Irak vatandaşlarının ortak varlığı olan Kerkük'ün statüsüyle ilgili tek taraflı adımlarda ısrarcı olunması uzlaşı, diyalog ve anayasal süreçlere bağlılık kavramlarına zarar verecektir. Bu tür yaklaşımlar, ülkede kalıcı güvenlik ve istikrar çabalarını da olumsuz etkileyecektir. Irak'ın geçmekte olduğu kritik süreçte ilgili tüm tarafların sağduyu, sorumluluk ve itidal içinde hareket etmesi gerekmektedir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.