Hava Durumu

Dışişleri Bakanlığı sınavlarına soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Dışişleri Bakanlığı'nın 2010-2013 yılları arasında yaptığı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Giriş Sınavı ve Aday Meslek Memurluğu Sınavı ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 19:18
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 19:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dışişleri Bakanlığı sınavlarına soruşturma
Alınan bilgiye göre, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı sınavları mercek altına alan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma, Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu'nca yürütülecek. 

FETÖ ile bağlantısı olduğu ve sınavlarda usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle başlatılan soruşturmada, sınavlara yaklaşık 2 bin kişinin girdiği, mülakata çağrılan 302 kişi hakkında da daha önce idari işlem yapıldığı öğrenildi.

Konsolosluk ve ihtisas memurlarının, dış ilişkilerin yürütülmesi kapsamında görev, yetki ve sorumluluk üstlenen ve yurt dışında temsil görevi yapan diplomatikmemurlar, meslek memurlarının ise Dışişleri Bakanlığının 6004 sayılı Teşkilat Kanunu'nda sayılan görevleri çerçevesinde, Türk dış politikasının oluşturulması ve icrasında görev, yetki ve sorumluluk üstlenen ve yurt dışında görev yapan diplomatik memurlar olduğu belirtildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.