Hava Durumu

Dışişleri'nden Yunan bakana sert tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, 2 Yunanlı askerin tutuklanma iddialarına ilişkin, "Ülkemizde tutuklu bulunan iki Yunanlı askerin Cumhurbaşkanımızın talimatıyla tutuklandığı yönündeki iddiaları, sözkonusu şahsın sorumsuz ve ciddiyetsiz davranışlarının son örneğini oluşturmaktadır. Sözkonusu iki Yunanlı askerin tutuklanma gerekçeleri ve hukuki süreç konusunda zamanında Yunan tarafına gerekli bilgiler verilmiştir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2018 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2018 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dışişleri'nden Yunan bakana sert tepki

Sözcü Aksoy, Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos'un "Türkiye'de tutuklu iki Yunanlı askerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla tutuklandığı" yönündeki iddialarına ilişkin soruya yazılı cevap verdi.

Aksoy, "Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'un bir televizyon kanalında yaptığı konuşmada ifade ettiği sınır ihlali nedeniyle ülkemizde tutuklu bulunan iki Yunanlı askerin Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla tutuklandığı yönündeki iddiaları, söz konusu şahsın sorumsuz ve ciddiyetsiz davranışlarının son örneğini oluşturmaktadır." ifadelerini kullandı.

Yunan askerlerinin tutuklanma gerekçeleri ve hukuki süreç konusunda zamanında Yunan tarafına gerekli bilgilerin verildiğini anımsatan Aksoy, şunları kaydetti:
"Buna rağmen sürekli anlamsız ve mesnetsiz iddialarla gündem olmaya çalışmak, halen ülkesinde bulunan 15 Temmuz hain darbe girişiminin failleri konusundaki haklı ve hukuki beklentilerimizi yerine getirmeyen Yunanistan açısından kamuoyunun dikkatini başka yöne çevirmeye matuf bir çaba olarak düşünülmektedir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.