Hava Durumu

Diyanet’ten 'çello' açılımı

Diyanet, cami ve tekke musikisini yeniden canlandırmak amacıyla kurduğu Tasavvuf Musiki Korosu’nun içine ‘çello’yu da dahil etti. İmamlardan oluşan koro mübarek gün ve gecelerde musiki dinletileri sunacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 06:48
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 06:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Diyanet’ten 'çello' açılımı
Diyanet İşleri Başkanlığı, cami ve tekke musikisini yeniden canlandırmak amacıyla imamlardan oluşan Tasavvuf Musiki Korosu kurdu. Ancak ilginç bir karar vererek koro içine Batı müziğinin vazgeçilmez müzik aletlerinden biri olan çelloyu da dahil etti. Mübarek gün ve gecelerde musiki dinletileri sunacak olan ekip, Mevlevi ayini, AleviBektaşi nefesleri, ilahiler, tesbihatlar, gülbank, semah ve salalarla dinleyiciyle buluşacak. 

DOKTORA YAPAN İMAMLAR

Koro, Ankara’da görev yapan ses ve müzikal kabiliyeti yeterli olan biri çellist, 20 kişiden oluşuyor. Türk din musikisi, İslam tarihi ve sanatları alanlarında yüksek lisans ve doktora yapan imamlardan oluşan koro, yapılacak konser, televizyon programı ya da mübarek gün ve geceler için hazırlanacak olan programlarda sahne alacak.

ALEVİ BEKTAŞİ NEFESLERİ DE VAR

Koro, dini musikinin temel iki alanı olan cami ve tekke musikisini icra edecek. Cami musikisinde, Kuran, ezan, kamet, tesbihat, sala, mihrabiye, tekbir, temcid, mevlit, miraciye, muhammediye yer alıyor. Tekke musikisinde ise Mevlevi ayini, Alevi Bektaşi nefesleri, ilahi, durak, kaside, Na’t, şugul, savt, gülbank, Semah, nefes olarak dinleyiciye sunulacak.(hurriyet)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.