Hava Durumu

Diyarbakır'da çatışma

Önceki gün teröristler tarafından kaçırılan AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik'in bulunması için bölgede başlatılan operasyon genişletilerek devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2012 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2012 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Diyarbakır'da çatışma
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik'i kaçıran teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ederken, çıkan çatışmalarda 5 teröristin silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirildiği belirtildi.

Dün 2 grup halinde 15 kişilik teröristi kıskaca alan güvenlik kuvvetlerinin 'Teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık verilmesinin ardından çıkan çatışmalarda 3 köy korucu yaralanmıştı. Ormanlık alandan faydalanarak kaçan teröristlerin yakalanması için bölgeye sevk edilen özel eğitimli askerler teröristlerin izini sürerken, havadan da helikopterlerle operasyona destek verildi.

Esenlik Dağı eteklerinde güvenlik kuvvetleri ile karşılaşan teröristler arasında sabah saatlerinde yeniden çatışma çıktı. Çatışmada 5 terörist silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilirken, bölgedeki operasyon sürüyor. Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın bölgeye giderek operasyonu bizzat yönettiği belirtildi.Öte yandan Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı pistinden kalkan helikopterler operasyon bölgesine asker taşımaya devam ediyor.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.