Hava Durumu

Dizi seti hayat kurtardı

Diyarbakır’da çekimine başlanan ‘Sevgi Taşı’ filminin On Gözlü Köprü’deki setinde, hayat kurtarıldı. Set ışıkları sayesinde, On Gözlü Köprü’den düşen bir kızı fark eden ekip, suya atlayarak genç kızı kurtarmayı başardı.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2013 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2013 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dizi seti hayat kurtardı

‘Sevgi Taşı’ filminin çekimlerine Diyarbakır’da başlandı. Film, Diyarbakır’da başlayıp burada sona eren ilk film olma özelliğini taşırken, vatandaşlar da, yönetmenliğini Timuçin Kaan Erdi ve Ahmet Hoşsöyler’in yaptığı, yapımcılığını Sevinç Gül Akdere'nin üstlendiği filme, yoğun ilgi gösterdi. Timuçin Kaan Erdi, ‘Sevgi Taşı’nın Diyarbakır’a yakışan bir doku olduğunu, çünkü şehrin taşlar üzerine yapılmış bir şehir olduğunu söyledi. Erdi, “Bir hikayemiz var, bu hikayenin taşları üzerine kurulmuş bir 'Memedim' var, Diyarbakırlı Memedim. Bakırcı ustasının çocuğu, 6-7 yaşlarında. Bu surların bedeninde sevgi taşını arıyor. 'Sevgi Taşı'nın birliğin, kardeşliğin ve bütün halkların kardeşliğinin sembolü olmasını istiyoruz. Bunun yanında biz bir de şunu amaçlıyoruz. Bu filmden elde edilecek gelirin, bir sosyal sorumlulukla buradaki yetim çocuklara, sokak çocuklarına bir parça katkıda bulunmasını istiyoruz. Amacımız bu filmle Diyarbakır'a bir şeyler katabilmek. Biz hiçbir oyuncumuzu başka bir şehirden getirmedik. Hepsini Diyarbakır’dan kullanmak istedik. Buradaki oyuncu, sanatçı arkadaşlarımız bize çok yardımcı oldular. Diyarbakır'ı tanıtmak için çok büyük bir fırsat bu. Bu fırsatı bütün Diyarbakırlılar ile paylaşıyoruz. Diyarbakırlılar kendilerini tanıtıyorlar aslında. Nasıl bir Paris filmi varsa, nasıl bir Amsterdam filmi varsa bu da şehir filmi” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'ın zaten bir marka olduğunu, amaçlarının bunu bir adım öteye taşımak olduğunu belirten Erdi, “Farklılıklarımız aşklarımızın temelidir. Farklılıklarla bezenen bir toplumun birlikte yaşayıp, birlikte bir aşkı, bir sevgiyi nasıl daha güçlü kıldığını anlatmaya çalışıyoruz. Ve bir mistik hikayemiz var. Memed’in taşı arama hikayesi. Bu da Diyarbakır'daki bir sürü masal gibi bizim acizane ürettiğimiz bir masal. Bu masalı anlatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

DİZİ SETİ HAYAT KURTARDI
On Gözlü Köprü'nün film için çok uygun bir mekan olduğunu kaydeden Erdi, “On Gözlü Köprü’de çekim yaptık. Ve bu çekim sırasında geceye kaldık. Dicle akıyor. Bir genç kızımız maalesef, biz gece çekim yaparken, ışıklarımızı kurduktan sonra bir baktık ki suya düştü. Allah’tan oradaydık, çünkü bizim ışıklarımız sayesinde çocuğu fark eden set ekibi arkadaşlarımız nehre atladı ve çocuğu kurtardılar. Bu bizim için her şeyden daha önemli geldi bize” dedi.

Bu arada, Sevgi Taşı filminin çekimlerinin ay sonuna kadar tamamlanacağı öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.