Hava Durumu

Doğa katilleri yakalandı

Göl havzasına demir sülfat ve heptohidrot döken kamyonu şoförü ve kepçe operatörü yakalanıp gözaltına alındı

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2018 22:42
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2018 22:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Doğa katilleri yakalandı

İstanbul'da Büyükçekmece'de göl havzasına dökülen ve vatandaşlar tarafından öğle saatlerinde fark edilen kimyasal atık ile ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Yapılan incelemede tekstil sektöründe kullanılan Demir Sülfat ve Heptohidrot maddesi olduğu tespit edilen atığı hafriyat kamyonuna yükleyen kepçe operatörü ile kamyon şoförünü gözaltına alan polisin, kimyasal atığı hafriyat şirketine ihale eden tekstil şirketi ile hafriyat şirketi çalışanlarına yönelik çalışması sürüyor.

Büyükçekmece 19 Mayıs mahallesi Eski Karaağaç Köyü yolu üzerindeki göl havzasına kimyasal madde içerdiği belirlenen sanayi atığı dün öğle saatlerinde köylülerce fark edilip polis ve zabıtaya bildirilmişti.

Atığın bulunduğu bölgeye giderek inceleme yapan polisi AFAD ve zabıta ekiplerinin şerit çekerek çevre güvenliği aldığı bölgede, AFAD ekipleri yaptığı ilk incelemede, atığın tekstil maddelerini yıkamada kullanılan kimyasal madde içerdiğini tespit etmişti.

Atıktan alınıp laboratuara gönderilen örneğin incelenmesi sonucunda kimyasal atığın Demir Sülfat ve Heptohidrot olduğu tespit edilirken, polis yaptığı kamera kayıtlarının takibinden plakasını belirleyerek önce kimyasal atığı bölgeye döken hafriyat kamyonu şoförü E.G. yi ardından hafriyatı kamyona yükleyen kepçe operatörü H.D.yi gözaltına aldı.

Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorguya alınan şoför ve operatörün ilk ifadesinde atığın tehlike boyutundan bilgisi olmadıklarını söyledikleri öğrenilirken, Esenyurt'ta bir tekstil firmasından aldıkları atığın dökülmesi için kendilerine işi ihale eden tekstil şirketiyle ilgilide soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.