Hava Durumu

Doğa Koleji'nden Bursa'ya iki yeni okul

Doğa Koleji Bursa Özlüce Kampüsü'nde basınla bir araya gelen Genel Müdür Ali Rıza Lüle, 2016-2017 eğitim dönemini değerlendirdi. Lüle, yeni dönemin vizyonunu paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2017 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2017 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Doğa Koleji'nden Bursa'ya iki yeni okul

Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, Bursa basını ile bir araya geldi. Lüle, Bursa'da 2 kampüs daha açarak Bursa'da 5 okul ile eğitim hizmeti vereceklerinin müjdesini verdi. Bursa Özlüce Doğa Koleji'nde kahvaltı sohbet toplantısında basın mensupları ile bir araya Genel Müdür Lüle, yeni döneme ilişkin vizyonu paylaştı. Basın toplantısına Medya ve Kurumsal İletişim Direktörü Turgay Türker, Medya ve Yayın Koordinatörü Banu E. Yeşilova ve Bursa Doğa Kolejleri kampüs müdürleri de katıldı.

Bursa'ya iki kampüs daha

Bursa'da 2 okul daha açacaklarının müjdesini veren Lüle, "Doğa Koleji Çekirge, Hamitler ve Özlüce var olan kampüslerimizin yanı sıra Odunluk ve Bademli bölgesinde 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde 2 okul ile hizmete geçecek. Böylelikle Bursa'da 5 kampüste eğitim imkanı sunacağız" dedi.

Doğa Koleji, klasik ezberci eğitim kalıplarını yıkarak eğitime getirdiği yenilikçi yaklaşımla tanınıyor. Lüle, "Bizler, 'yeni nesil eğitim' felsefesiyle geleceğin dünyasının ihtiyaç duyacağı bireyleri bugünden yetiştirmeye önem veriyoruz. Açıkçası bu çabalarımızın karşılığını da alıyoruz. Öğrencilerimiz her yıl TEOG, YGS/LYS sınavlarında Türkiye çapında başarılara imza atıyor, uluslararası çapta ödüller kazanıyor. Bu sene TEOG'da yaklaşık 500 öğrencimiz tüm sorulara doğru yanıt verdi" dedi.

Eğitim sektöründe bir anlamda standartları belirleyen kurum olarak eğitim kalitesinde başarı grafiğini her zaman daha yukarı taşımayı temel misyon edinen Doğa Koleji,

Akademik başarılarının yanı sıra sanat, spor ve sosyal alanlardaki başarılarıyla da öne çıkıyor.

Spor alanında önemli başarılara imza atan Doğa Koleji Genel Müdürü Lüle, "Öğrencilerimiz her yıl ulusal ve uluslararası alanda önemli başarılar elde ediyor" dedi.

Bursa'da Fen ve Teknoloji Lisesi

Lüle, 2018-2019 döneminde Bursa'da Fen ve Teknoloji Lisesi açılacağının müjdesini verdi.

Fen ve Teknoloji lisesi ile, teknolojik ve bilimsel müfredatıyla geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Lüle, "Doğa Koleji Fen ve teknoloji liselerinden mezun öğrenciler araştırmacı, yenilikçi, ülkemizin geleceğine yön verecek, fen ve bilim dallarında donanımlı bireyler olarak kariyer hayatlarına bir adım önde başlayacak. Öğrenciler, bu ayrıcalıklı lise eğitimiyle dünyanın en saygın üniversitelerinden kabul ve burs imkanına sahip olacak ve üniversite eğitimlerini yurtdışında sürdürebilecek" dedi.

"Dünyayı yönetenlerin içinde Türkiye de olsun"

Genel Müdür Lüle, İngilizce eğitimin önemine dikkat çekerek, "Dünyayı yönetenlerin içinde Türkiye'de olmalı" diye vurgulayan Lüle, "dünyaya entegre olmak için İngilizce şart" dedi. Doğa Koleji olarak her sene yurtdışına birçok öğrenci gönderdiklerini belirten Lüle, bu sene de dünyanın sayılı ve önde gelen üniversitelerine yaklaşık 200 öğrencileri gönderdiklerini dile getirdi. Lüle, "Bu okullar dünyayı teknik olarak yönetenlerin yetiştirildiği marka değeri olan okullardır diye vurguladı." Yabancı dil ders saatlerinin diğer eğitim kurumlarına göre oldukça fazla olduğunu belirten Lüle, kitapların kurum içerisinde hazırlandığını ve her yıl güncellediğini söyledi.

"Geleneksele sahip çıkarak yeniliği yakalıyoruz"

Lüle, Yabancı dili çok iyi bir eğitim müfredatı ile öğrettiklerini ve bu şekilde dünya ile entegre gençler yetiştirdiklerini söyledi. Ama eğitim siteminde milli değerlerimizi unutmadan geleneksele sahip çıkarak, yeniliği yakalamayı başardıklarını dile getirdi. Kodlama ve robotik derslerini de bu amaçla verdiklerini vurguladı. Milli Eğitim müfredatına uyarak Doğa'ya özgü t-MBA modeli ile de geleceğin liderlerini erken yaşta yetiştirdiklerini söyledi.

Doğa'da öğretmen eğitimi

Doğa Koleji'nde sadece öğrenciler eğitilmiyor. Öğretmenlerine hizmet içi eğitim sunan kurum, yıl içerisinde öğretmenlerine gerek kişisel gelişim eğitimi, meslek eğitimi, müfredat eğitimi olmak üzere birçok eğitim veriyor. "Öğrencileri yetiştirecek öğretmenlerin eğitim bizim için oldukça önem taşımaktadır" diyen Lüle, öğretmenlerini titizlikle seçtiklerini vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.