Hava Durumu

Doğal korunma yöntemlerini denemek için 9 neden

Birçok kadın herhangi bir sürprizle karşılaşmamak için doğum kontrol yöntemlerine başvurur. Aslında hiçbir doğum kontrol yöntemi olmadan kendinizde doğal bir şekilde koruna bilirsiniz.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2020 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2020 21:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Doğal korunma yöntemlerini denemek için 9 neden

Doğurganlık bilinci için çeşitli yöntemler bulunmakta. Evli bir çift olan Dr. John ve Evelyn Billings'in 1950lerde geliştirdiği Billings Metodu bunlardan biridir ve ay boyunca dişi mukus salgılarındaki değişiklikleri gözlemlemeyi içerir. Bu salgılar farklılık gösterir. Bir kez öğrendiğinizde farklılıkları görmeniz daha kolay olacaktır.

Basitçe, vulva açılışına bir parmağını koyarak, mukusun kıvamını gözlemleyip, o anda doğurgan olup olmadığını bilebilir. Metot oldukça kolay, güvenli ve bir kez öğrenince birkaç saniyenizi ayırmanız yeterli olacak. İşte doğal doğum kontrol yöntemine bir şans vermeniz için 9 sebep:

Etkili doğum kontrol yöntemlerinden

Yıllardır yapılan çalışmalar Billing Metodunun yüzde 97.5'den yüzde yüze kadar etkili olduğunu gösteriyor. Çin'de yapılan ve 1000 kadın deneği olan araştırmada, düzenli olarak uygulanırsa metodun hamilelik riski sıfır olarak belirlenmiş. Yanlış uygulama sonucu hamilelik oranı yüzde 0.5. Yani hap ile kıyaslandığında yanlış uygulamada bile haptan daha az hamile kalma riski var.

Göğüs sağlığını korur

Hormonal doğum kontrolün göğüs kanseri riskini yükselttiği biliniyor. Mayo Klinik tarafından yapılan bir çalışmaya göre, çocuk sahibi olmadan önce dört yıl veya daha fazla oral kontraseptif alanların meme kanserine yakalanma riski %44 artıyor.

Libido düşüşü yaşayan kadınlara hormonal doğum kontrolü yöntemleri kullanıp kullanmadıkları sorulduğunda, alınan cevap sıklıkla olumlu yönde. Birçok bilimsel çalışma da hormonlara yönelik korunma metotlarının libidoyu olumsuz etkilediği yönünde.

Vücudunuzda şişkinlik veya ödem yapmaz

Doğurganlığınızla ilgili dış kaynaklar yerine bizzat vücudunuzun verdiği sinyalleri dinlemek ve fark etmek, genel olarak kendinize dair önsezilerinizi de geliştirecek. Açlık, uyarılma, yorgunluk, isteksizlik, hastalık gibi her turlu yoksunluğunuzu daha iyi anlayacak ve buna göre davranabileceksiniz...

Hormonlarınızı doğal olarak korur

Normal hormonları ve akımlarını bastırmak kadın sistemlerinde hasara yol açar. Etkilerini ruh hallerindeki değişikliklerinden kilo alımına kadar hissedilir.

Bize kadın döngülerinin çok karmaşık ve gizemli olduğunu düşünmemiz öğretildi, öyle ki doğurganlıkla başa çıkmanın tek yolu da harici bir cihaz veya hap olmalıydı. Dünya üzerinde milyonlarca kadın Billings Metot'unu kullanıyor. Endonezyalı bir ev hanımı olan Robin Lim, 2011'de gelişmekte olan ülkelerdeki her eğitim seviyesinden kadına metodu öğrettiği için CNN Yılın Kahramanı ödülünü aldı. Yöntem Çin hükümeti tarafından onaylanmış doğum kontrol yöntemleri arasında.

Maddi bir bedeli yoktur

Ücretsiz Kadın hakları aktivisti Sandra Fluke, doğum kontrolüne her yıl 1000 $ harcadığını iddia ediyor. Doğal doğul kontrol metodunun ise hiçbir ücreti yok.

Daha kolay hamile kalmayı sağar

Hamile kalmaya karar verdiğinizde işiniz kolaylaşır Vücudunuzun doğal doğurganlık döngüsünü gözlemleyebilmek sadece doğum kontrolü için değil doğum için de işe yarayacak. Üstelik kullanmaktan kaçındığınız haplar yüzünden hormonal dengenizi bozmamış olacaksınız.

Sorumluluk almayı sağlar

Paylaşılan bir sorumluluk halini alır. Çiftlerde her iki taraf da gözlem sürecine katılabilir ve birlikte altına girilecek bu sorumluluk samimiyeti arttıracaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.