Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğalgaz faturası nasıl düşürülür?

Isınmak için yükseltilen doğal gaz ayarları ile birlikte faturalar da kabarmaya başlıyor. Bütçesini sarsmadan bu kışı nasıl atlatacağını düşünenlerin aklında hep aynı soru: Doğal gaz faturası nasıl düşürülür? İşte çok işinize yarayacak bilgiler.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2018 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2018 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Doğalgaz faturası nasıl düşürülür?

KOMBİYİ AÇ KAPA YAPMAK

Genel kullanımda yaygın bir yanlış olarak, ev ısınınca kombi kapatılmaktadır. Bu yöntemle tasarruf edileceğini düşünmek doğru değildir. Kombi her açılışında fazladan enerji harcamak zorunda kalacaktır. Bunun yerine, eviniz ısındığında, kombiyi düşük seviyeye getirmek daha doğru bir tercih olacaktır. Tasarruf için zaman ayarlı kombiler de kullanabilirsiniz. İşten eve dönüş saatinizden önceye ayarladığını kombi çalışmaya başlayarak evi siz gelmeden ısıtacaktır. Böylece kombiyi yüksek ısıda çalıştırmak zorunda kalmazsınız. Bunların yanı sıra kapı ve pencerelerin ısı kaçırmadığından emin olmalısınız ve kullanmadığınız odaların peteklerini kapalı tutabilirsiniz.

ISI YALITIM LEVHALARI KULLANIN

Radyatörden çıkan ısı, arkasındaki duvarı ısıtır, ısı kaybını önlemek için radyatörün arkasına yalıtım levhaları yerleştirin. Yalıtımsız evde gerçekleşen kaybın yaklaşık yüzde 20'si tek camlı pencerelerden kaynaklanır, çift cam isi kaybını önemli ölçüde azaltır.

DOĞRU KOMBİ TESİSATI

Kombininin iyi olması gerektiği kadar, tesisatının da doğru şekilde yapılmış olması oldukça önemlidir. Boşa enerji harcamamak için bu konuya özen göstermek gerekiyor. Peteklerin eşit şekilde ısındığından emin olmak gerekir. Bazı odalar ısınırken, bazı odalar ısınmıyorsa peteklerde bir sorun var demektir. Tesisat boruları çok dirsekliyse de enerji kaybı yaşanır. Tesisatta mümkün olduğunca düz borular kullanılmalıdır.Kombi seçimi ve petek sayısında evin ölçülerine uygun bir se

DOĞALGAZ PETEĞİNDE ÇAMAŞIR KURUTMAYIN

Kapı ve pencere çerçevesi etrafındaki çatlakları onarın, hava sızıntılarını önlemek için pencere bandı ve sünger kullanın. Kış aylarında odalarda mümkün olduğunca çamaşır kurutmayın.

DIŞ CEPHE YALITIMI

Eğer tasarruf etmek istiyorsanız kesinlikle iyi bir dış cephe yalıtımı yaptırmış olmanız gerekiyor. Dış cephe yalıtımı hem tasarruf etmenizi sağlar, hem de evdeki rutubet sorununu çözer. Dış cephe yalıtımı binalarda ihmal edilen konuların başında gelir. Oysa tasarrufta en önemli unsur dış cephe yalıtımıdır. Bunun için, eğer bir apartmanda yaşıyorsanız, bina sakinleriyle anlaşarak dış cephe yalıtımı yaptırmalısınız.

ISI PAY ÖLÇER KULLANIN

Eğer konutunuz merkezi sistemle ısıtılıyorsa öncelikle sitenin veya apartmanın ilk olarak ısı yalıtımını yaptırması ve akabinde ısı pay ölçer sistemine geçmesi faydalı olacaktır. Böylece ortak kullanım alanlarının dışında, ısınmak için sadece kendi dairenizin harcadığı doğalgazın bedelini ödemiş olursunuz.

GÜNEŞ IŞINLARINDAN DAHA FAZLA YARARLANIN

Güneş gören pencerelerin perdelerini açarak güneş ışınlarından daha fazla yararlanın, güneş çekildikten sonra perdeleri mutlaka kapatın. Kapalı perdeler ısı kaybını önemli ölçüde önler. Radyatörlerin ısı akışına engel olacak uzun perdeler kullanmayın.

EV DEKORE EDERKEN PETEKLERİN ÖNÜNÜ KAPAMAYIN

Evi dekore ederken peteklerin önünde ısının yayılımını engelleyen masa, koltuk vb. türde eşyaların konulmaması çok önemi. Peteğin önünü açık tutmaya mutlaka dikkat edin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.