Hava Durumu

Doğruysa skandal! O vasiyetname...

TMMOB'a bağlı meslek odalarınca Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazilerine ilişkin Atatürk'ün vasiyetinin ihlal edildiği iddiasıyla açılan davada, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü mahkemeye, Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyetnamesi ve bağış senedinin kurumda bulunmadığına yönelik yazı gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2015 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2015 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Doğruysa skandal! O vasiyetname...
Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, davacı odaların  temsilcileri, müdahillik talebinde bulunanlar ve tarafların avukatları katıldı.  Hakim Asuman Ada Şahin, Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi ve Devlet  Arşivleri Genel Müdürlüğüne yazılan müzekkere yazılarının cevabını okudu. 
 
1989'DA ESKİ BAKANA VERİLDİ
 
Şahin'in okuduğu müzekkere yazısına göre, Ankara 3. Sulh Ceza  Mahkemesi, Mustafa KemalAtatürk'ün vasiyetnamesi ve bağış senedinin, 1989'da  Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğüne teslim edilmek üzere eski bakanlardan Oltan Sungurlu'ya verildiği bilgisini paylaştı. 
 
'KURUMDA YOK'
 
Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğünün müzakere cevabında ise ne  vasiyetnamenin ne de bağış senedinin kurumda bulunduğu bildirildi. 
 
Hakim Şahin, Maliye Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ile  ilgili açılan davaların idari yargının görev alanı olduğu için davanın  ayrılmasına, müdahillik konularının değerlendirilmesi ve söz davada eksikliklerin  giderilmesi için duruşmayı erteledi. 
 
ESKİ BAKANA SORULDU
  
Eski Bakanlardan Oltan Sungurlu ise AA muhabirine yaptığı açıklamada,  o dönemde Adalet Bakanlığı arşivlerini temizlerken Atatürk'ün el yazısı  vasiyetnamesinin bulunduğunu belirterek şunları ifade etti: 
 
"Senesini hatırlamıyorum ama Adalet Bakanlığı arşivlerini temizlerken  Atatürk'ün el yazısı vasiyetnamesi çıktı. Bizde bunun kaybolmaması için  televizyon huzurunda Başbakanlık Arşivler Genel Müdürlüğüne teslim ettik.  Hatırladığım kadarıyla vasiyetnamede AOÇ ile ilgili bir şey yoktu. İş  Bankasındaki hissesinden İsmet İnönü'nün çocuklarına 500 lira civarı eğitim  parası verilmesine dair vasiyetti." 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.