Hava Durumu

Doğu Kudüs'te gözaltına alınan Türk vatandaşlarıyla ilgili flaş gelişme

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te dün gözaltına alınan 3 Türk vatandaşı, İsrail mahkemesince kefaletle serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2017 09:06
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2017 09:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Doğu Kudüs'te gözaltına alınan Türk vatandaşlarıyla ilgili flaş gelişme

Kudüs'te cuma namazı ardından gösterilerde Filistinlilere destek verdiği için gözaltına alınan 3 Türk vatandaşı serbest bırakıldı.

İsrail polisi tarafından ikisi Mescid-i Aksa'nın Kattanin Kapısı'nda, biri ise El-Vad Yolu'nda yaşanan olaylar sırasında 3 Türk vatandaşı gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 3 Türk vatandaşının kefaletle serbest bırakıldığı bildirildi.

Türk vatandaşlarına sağlanan Avukat Umeyr Ahmed Merrid, cuma günü akşam namazından sonra yaşanan arbedede gözaltına alınan Abdullah Kızılırmak ile Mehmet Kargılı'nın, "İsrail polisini darbetmek ve polise mukavemetle", daha önce gözaltına alındığı öğrenilen Adem Koç'un da "kamu düzenini bozmak ve illegal gösteriye katılmakla" suçlandığını söyledi.

Merrid, 4 ay önce İsrail'de faaliyet gösteren bir şirkette çalışmak üzere İsrail'e gelen Türk vatandaşı Koç'un dün cuma namazından sonra Mescid-i Aksa'nın da içinde bulunduğu Eski Şehrin El-Vad Yolu'nda yaşanan olayların ardından İsrail polisince gözaltına alındığını aktardı.

Belçika vatandaşlıkları da bulunan Kızılırmak ile Kargılı'nın durumunu İsrail'deki Türk resmi misyonlarının yanı sıra Belçika'nın Kudüs'teki başkonsolosluğu da takip ediyordu.

PKK'LI TERÖRİSTLER TARAFINDAN BIÇAKLI SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Mehmet Kargılı Cumhurbaşkanlığı sistemi referandumunda kamyonları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resimleriyle kaplayarak, Belçika'nın, Türk siyasetçilerinin konuşma yasağını protesto etmek için Brüksel'de dolaştırırken PKK'lılar tarafından bıçaklı saldırıya uğramıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BRÜKSEL'DE ZİYARET ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan da Brüksel temasları sırasında Mehmet Kargılı'yı kabul ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.