Hava Durumu

Doğumla gelen şok!

Antalya'da 4 yıl önce ameliyat edilen kadının karnında gazlı bez unutulduğu, 2012'de sezaryenle yaptığı doğum sırasında ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2012 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2012 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Doğumla gelen şok!
İddiaya göre, Antalya'da yaşayan ve 4 yıl önce karın ağrısı şikayetleri üzerine devlet hastanesine giden 3 çocuk annesi Hava Dursun (33), ''dış gebelik'' teşhisiyle ameliyat edildi.

Daha sonra Bursa'ya taşınan ve geçen yıl üçüncü çocuğuna hamile kalan kadın, doğuma kadar ağrıları yüzünden birçok kez hastanelik oldu. Doktorlar hamile kadına, şikayetlerinin gebelikle alakalı olmadığını, fıtıktan kaynaklanabileceğini belirterek, bebeğinin sezaryenle alınmasını kararlaştırdı.


Karnındaki kitlenin kitlenin, sargı bezi olduğu tespit edildi

2011 yılının sonlarında, hamileliğinin 8. ayında Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sezaryenle bebeği alınan kadının karnından bir de kitle çıkarıldı. Patolojiye gönderilen kitlenin, sargı bezi olduğu tespit edildi.


Doktor hakkında suç duyurusunda bulundu

Antalya'daki ameliyatı sırasında karnında gazlı bez unutulduğunu iddia eden Havva Dursun, ameliyatı gerçekleştiren doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dursun, adliyede gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

''4 yıl önce artan karın ağrısı şikayetlerim için Antalya Devlet Hastanesi'ne gittik. 'Dış gebelik var' diyerek ameliyata aldılar. O esnada karnımda gazlı bez unutmuşlar. Birkaç sene sonra hamile kaldım. Hamileliğimin 4. ayında sancılarım giderek arttı. Doktora gittiğimde hamilelikle ilgili bir sıkıntım olmadığını söylediler ve genel cerrahiye gitmem istendi. Buradaki cerrah da kasık fıtığı olduğumu söyleyerek beni ameliyata almak istedi. Fakat hamile olduğum için bebeğimin özürlü olarak dünyaya gelebileceği belirtildi. Ben de ameliyata girmek istemedim. Hamilelik süresince sürekli ağrılarım yüzünden hastaneye gitmek zorunda kaldım. İki çocuğum daha var, onların da psikolojisi bozuldu. Eşim işten ayrıldı, sürekli benimle ilgileniyordu. Çocuğum 8 aylıkken dünyaya geldi. Bu süreçte bebeğimi kaybetme riskim vardı. Stresten dolayı şeker hastalığı başladı. Maddi manevi çok sıkıntılar yaşadık. Sezaryenin ardından karnımda gazlı bez olduğu ortaya çıktı. Ben hakkımı aramak istiyorum. İnsan hayatı o kadar ucuz değil.''


"Eşimi ve çocuğumu kaybedebilirdim"

Doktordan şikayetçi olduklarını ifade eden Fehmi Dursun (36) da ''Bunun yüzünden eşimi ve çocuğumu kaybedebilirdim. Doktorun cezalandırılmasını istiyoruz'' diye konuştu.

Bu arada, çiftin doğumundan itibaren bir ay boyunca kuvözde kalan çocukları Ecrin'in sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.