Hava Durumu

Dolandırıcılık şebekesine tutuklama

Bursa’da yüzlerce kişiyi “Banka hesap bilgilerinizi güncelliyoruz” diyerek dolandıran şebeke üyelerinden biri tutuklanırken ikisi hakkında denetimli serbestlik kararı verildi.  ​

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 19:40
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 19:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dolandırıcılık şebekesine tutuklama
VOIB sistemi üzerinden bankaların müşteri hizmet numaralarını kopyalayarak aradıkları şahısların tüm banka bilgilerini alarak hesaplarını boşaltan şebekeye yönelik operasyon düzenleyen Yankesicilik ve Dolandırıcılık ekipleri düğmeye bastı. 36 yaşındaki İ.T. isimli kişinin kendi bilgisi olmadan, kredi kartından para çekildiği ihbarı üzerine harekete geçen Bursa polisi banka yetkilileriyle ortaklaşa yürüttükleri çalışmayla İ.T.’nin banka kartından çekilen paranın Bursa’da yaşayan 63 yaşındaki Fatma K.’ye ait bir başka kart hesabına yatırıldığını tespit etti. Fatma K.’nin adres bilgilerine ulaşan polis, eve baskın düzenledi.

Yaşlı kadının kartını oğlu Şükrü K.’nın (33) kullandığını söylemesi üzerine polis ekipleri Şükrü K.’yı bir internet kafede gözaltına aldı. Gözaltına alınan Şükrü K.’nın ifadesi doğrultusunda operasyonu genişleten Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri Şükrü K. İle birlikte şebeke için çalıştıkları ve şebekeye yüzde 15’lik komisyon karşılığı kart bilgisi temin ettikleri belirlenen Osman D.(26) ve Ali O.(27) merkez Osmangazi ilçesinde bir işhanında büro olarak kullandıkları yerde gözaltına alındı. Emniyetteki ifadeleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen 3 kişiden Osman D. tutuklanırken Şükrü K. ile Ali O. hakkında denetimli serbestlik kararı verildi. Bu iki şahıs her gün karakola giderek imza atacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.