Hava Durumu

Dolandırıcılık vakaları bitmiyor! Şimdi de inşaat bank

Sivas'ta ev sahibi olma umudu ile dolandırılan yaklaşık 180 kişi paralarını ve arsalarını geri alabilmek için çare arıyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2018 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2018 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dolandırıcılık vakaları bitmiyor! Şimdi de inşaat bank

Sivas'ta yaklaşık 180 kişi ev sahibi olma umudu ile arsalarını ve paralarını kaybetti. Edinilen bilgiye göre N.Ö isimli müteahhit 13 yıl önce Sivas'ın Yüceyurt Mahallesi'nde 'cazip şartlarda ev sahibi yapacağım' vaadi ile çok sayıda kişinin tapularını üzerine geçirdi.

Üzerine geçirdiği arazilerin üzerinde inşaat yapmaya başlayan N.Ö. birkaç yıl içerisinde bitirdiği evlerin bir bölümünü sahiplerine teslim etti. Bu şekilde güven sağlayan N.Ö. yeni inşaatlara başladı. İnşaat yapacağı alanlardaki birçok tapuyu ev vaadi ile üzerine geçiren müteahhit inşaat aşamasında yaklaşık 150 kişiye de daire sattı.

İddiaya göre bir süre sonra işleri bozulan N.Ö. başladığı inşaatları bitiremedi. Ev sahibi olma umudu ile arsalarını ve paralarını verip mağdur olan çok sayıda kişi yargıya başvurdu. Ancak N.Ö'nün arazi ve biten daireleri akrabalarının üzerine devrettiğini devirlerden sonra ise bu akrabalarının reddi miras yaparak hukuki sorumluluktan kurtuldukları ortaya çıktı. Mağdurlar arsa ve paralarını geri alabilmek için çalmadık kapı bırakmadı.

Mağdurlar yaptıkları açıklamalarda "11 yıldır mücadele veriyoruz. Bizden aldığı arazileri kardeşlerinin üzerine devretmiş. Onlarda reddi miras yapmış. N.Ö'ye ulaşamıyoruz. Elimizdeki sözleme ve senetleri icraya verdik. Ancak üzerinde herhangi bir şey kalmadığı için icra yolu ile tahsilat yapamıyoruz. Bitip teslim edilen dairelerin de tapuları kardeşlerinin üzerinde. İnşaatların ruhsatı bulunmuyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Devletimizden yardım istiyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.