Hava Durumu

Dolar, 3.80'nin üzerine çıktı

Ekonominin ana gündem maddesi yüksek döviz kuru olurken sabah saatlerinde dolar 3.80 TL euro ise 4.05 TL sınırındaydı dolar ardından 3.80 TL'yi aştı. Sözcü yazarı Ege Cansen yaptığı yorumda faiz artırmadan kurun önüne geçmenin mümkün olmadığını bu yüzden Merkez Bankası'nın örtülü faiz artırımı üzerinde durduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2017 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2017 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dolar, 3.80'nin üzerine çıktı

Dolar ve euro güne böyle başladı

Dolar sabah saat 07:51'de 3.7952/3.7981 TL seviyelerinde euro aynı saatlerde 4.0365/4.0413 TL seviyelerinde. Kapalıçarşı'da gram altın 145 TL, çeyrek altın 240 TL, yarım altın 480 TL, tam altın ise 951 TL'den alıcısını bulacak.

ÖRTÜLÜ FAİZ ARTIŞI

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde toplanan Ekonomi Zirvesi sonrası bir açıklama yapılmadı. Sözcü yazarı Ege Cansen, toplantıda faiz konusunun gündeme alındığını düşündüğünü ifade etti. Cansen Şunları söyledi:

Dün yapılan toplantıda faiz konusu konuşulduğuna inanıyorum. Hükümetin 'faiz artırmadan bu işi çözün' iradesi var. Faiz artırmadan da kurun önüne geçmek mümkün değil. Toplantıda faiz artırmadan kuru düşürmenin muhasebesinin yapıldığına inanıyorum. Geçen hafta geç likidite penceresi üzerinden dolaylı bir faiz artırımı oldu. Yine faiz konusunda Merkez Bankası'na yetki verilebilir. Şahsen yüksek faizin Türk ekonomisine zarar getirdiğine inanıyorum ancak çok gerekli görüldüğünde bu silah kullanılabilir.

Benim kanaatim Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın genel yönetimi altındaki iç ve dış siyaset Türkiye'deki iktisadi çalkantıyı yaratıyor. Tek başına Anayasa değişikliği bile dövizi artırıyor. Bu türbulans daha sürecek. Bu rüzgar dinmiş değil yükseliş trendi devam edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.