Hava Durumu

Dolar fiyatları 2 ayın en düşük seviyesini gördü

Dolar fiyatlarında gerileme devam ederken, kur 3.56 seviyesinin altını görerek son iki ayın en düşük seviyesini gördü. Merkez Bankası'nın PPK kararlarındaki sıkılaştırmanın bugün ne kadarını kullanacağına dair likidite adımları bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2017 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2017 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dolar fiyatları 2 ayın en düşük seviyesini gördü

Artan küresel risk iştahına ek olarak Merkez Bankası'nın (TCMB) dün para politikasında sıkılaştırma yanlısı beklentilerin üzerinde adımı sonrası dolar/TL'de aşağı yön devam ediyor.

Dolar/TL geçen haftayı tamamladığı 3.65'li seviyelerden hafta boyunca genel olarak aşağı yönlü bir seyir izledi ve dün akşam saatlerinde 3.58 seviyesinde tamamladı. TL dün gelişmekte olan para birimlerinden yüzde 1 pozitif ayrışırken bu sabah güne 3.57 sınırında başladı. Dolar fiyatları gün içinde en düşük 3.5585 seviyesini görerek son iki ayın en düşük seviyesini gördü. Dolar/TL en son 23 Şubat'ta bu seviyeye gerilemişti. Dolar kuru saat 09.31 itibarıyla bankalararası piyasada 3.5605 seviyesinden işlem gördü.

Euro/TL ise 3.89 seviyesinden güne başlarken, en düşük 3.8799 seviyesini gördü. Euro kuru aynı dakikalarda 3.8811 seviyesinden işlem gördü.
Bankacılar bu sabah itibarıyla kurda TCMB'nin dün attığı adımların ne kadarını likidite politikasına yansıtacağını izliyorlar.

MERKEZ'İN FONLAMA ADIMLARI TAKİP EDİLECEK

TCMB'nin dünkü kararını bugünden itibaren fonlamaya nasıl yansıtacağı da yakından izlenecek.

TCMB'nin mevcut fonlamasında anlamlı bir değişim yapmaması halinde ortalama fonlama maliyetine 45 baz puan civarında bir sıkılaştırma anlamına gelecek. Ancak bankanın bunun ne kadarını kullanacağı bugün saat 09.00'dan itibaren likidite adımlarıyla şekillenecek.

Piyasalarda lokal kurumsal döviz talebi, ABD'deki vergi reformu hazırlıkları, küresel risk iştahı, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin ardından AB ilişkileri, referandumun kesin sonuçları, TCMB enflasyon raporu, jeopolitik gelişmeler de izlenen diğer ana gündem maddeleri olmaya devam ediyor.
Bankacılar kurumsal döviz alımlarını da hesaba katarak kurda 3.50'nin altında kalıcı bir seyrin şimdilik mümkün olmayabileceğini düşünüyorlar.

TAHVİL BONO PİYASASI

Yurtiçi tahvil-bono piyasasında 10 yıllık gösterge 24 Şubat 2027 itfalı tahvilde ortalama bileşik faiz dün yüzde 10.64 seviyesinden gerçekleşirken valörde son işlem de yüzde 10.49 oldu. Öte yandan iki yıllık gösterge olan 11 Temmuz 2018 itfalı tahvilde dün spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 11.29 seviyesinden gerçekleşirken valörde son işlem yüzde 11.33 oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.