Hava Durumu

Dolar, güne nasıl başladı?

Dolar/TL yeni güne 5.47 seviyesinde başladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2019 07:33
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2019 07:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dolar, güne nasıl başladı?

Dün yurt içi veri gündeminin zayıf olduğu, küresel piyasaların da sakin bir seyir izlediği günde Hazine ihaleleri takip edildi. Hazine ihalelerinde getiriler ve borçlanma piyasa öngörülerine paralel gerçekleşti ve ikincil piyasada belirgin etki gözlenmedi.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Her ne kadar TL'de dün negatif ayrışma belirgin rakamlara ulaşmasa da, son bir aylık döneme bakıldığında ayrışmayı belirgin olarak görmek mümkün. Bu gelişmede TCMB'den beklenen faiz indirim trendinden ABD ile ilişkilere yönelik endişelere kadar pek çok etkenden söz edebiliriz" dedi ve ekledi:

"Hazine ihalelerine baktığımızda ise beklentilere paralel bir sonuç görüyoruz. Hem borçlanma miktarı, hem de faizler olarak. Yarın için ABD Merkez Bankası faiz kararı önemli. Küresel piyasalara da yön verebilecek bu karar son dönemde dar bir bantta sıkışan TL'de de yön belirleyici olacaktır."

Yaklaşan seçimler öncesi dolar/TL'de uzun süredir sıkışma gözlenen 5.40-5.50 bandındaki hareketin sürmesi beklenirken, yurt dışında ABD ve İngiltere merkez bankalarının faiz kararları bekleniyor.

Kur şu dakikalarda 5.47 seviyesinde işlem görüyor. Euro/TL ise 6.21 civarında seyrediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.