Hava Durumu

Dolar son iki ayın en düşüğünde!

Fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk tur sonuçlarının gelişmekte olan para birimleri başta olmak üzere küresel risk iştahında yarattığı iyimserlikle dolar/TL iki ayın en düşük seviyesinde işlem görüyor. Borsa 94 binin üzerinde açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2017 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2017 10:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dolar son iki ayın en düşüğünde!

Artan küresel risk iştahı TL varlıklarda yükseliş desteklemeye devam ediyor. Türk lirası dolara karşı yüzde 2'ye yakın yükselişle en çok kazandıran gelişmekte olan para birimi durumunda. Kurda bugün de iyimserlik sürerken, sabah itibarıyla dolar/TL 3.57'nin altını test etti. Dolar/TL saat 09:47 itibariyle 3.5790 seviyesinde yer aldı. Kur, cuma günü akşam işlem gördüğü 3.65'li seviyelerden önce dün itibarıyla 3.60'ın altında gerilerken, günü 3.59'lu seviyelerde tamamlamıştı.

Bankacılar piyasalarda referandum sonrası iç siyasi gelişmelerin takip edilmeye devam edildiğini, diğer taraftan bugün AB ile önümüzdeki dönem ilişkilere ilişkin sinyal verebilecek Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisi toplantısının yakından izleneceğini söylediler. Mevcut seviyelerde kurumsal döviz talebi beklendiği bunun da kurda daha fazla düşüşü yavaşlatabileceği, dolar/TL'de 3.55 seviyesinin altında kalıcı bir seyrin çok kolay olmayacağı belirtiliyor.

Bugün çok önemli bir veri akışı bulunmazken, yarın TCMB'nin faiz kararı yakından izlenecek.

Borsada yeni zirveler test edilebilir

Yurtdışında iyimser küresel risk algısı ve içeride kuvvetli bankacılık kâr beklentileri ile BIST-100 endeksi dün tarihi zirve seviyesi olan 93.802'ye tırmandı. Yeni gün 414 puan artışla 94.217 puandan başladı.

Piyasaların genel risk iştahını belirleyen temel dinamiklerde görünür bir değişim sinyali olmadığı için alım yönündeki seyrin bugün de devam etmesi ve endeksin 95 bin seviyesinin üzerine çıkmayı hedeflemesi bekleniyor.

Faizlerde düşüş eğilimi korunuyor

Dün yüzde 10.55'ten kapanış yapan 10 yıllık gösterge 24 Şubat 2027 itfalı tahvilde ortalama bileşik faiz bu sabah yüzde 10.50 seviyesinde. İki yıllık gösterge faizse yüzde 11.20 seviyesinde güne başladı. Tahvil cephesinde, Hazine'nin 2022 itfalı sabit kuponlu tahvili yeniden ihracı da piyasalarda takip edilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.